FILODRAMMATICA, 23. STUDENI U 19 SATI

Riječanka Enea pisanom riječi pobijedila bolest. U četvrtak u Rijeci predstavlja knjigu poezije ‘Di sam ja?’

Screenshot HRT

Svakomu od nas cilj je pronaći unutarnji mir. U tome si jednostavno možemo pomoći – papirom i olovkom. Ovo je priča o djevojci koja je upravo pisanom riječi pobijedila najvećeg protivnika do sada – bolest

Upoznajete Eneu – magistra psihologije, sportašica, autorica dviju zbirki poezije i Riječanka neslomljiva duha koja je pobijedila najveći izazov do sada – tumor na mozgu.

Upravo joj je bolest bila povodom za objavu intimnih ispovijesti u stihu. “Di sam ja?” rimovana je zbirka pjesama koja prati autoričine uspone i padove na putu sazrijevanja. U četvrtak 23. studenog Enea će svoju zbirku pjesama predstaviti u dvorani Filodrammatice s početkom u 19 sati.

  • Pjesme koje sam puno godina prije mislila da nikad neću objaviti jer sustavno bili su neki kritični trenuci koje nisam htjela podijeliti sa svijetom, rekla je Enea Skračić, magistra psihologije i autorice zbirke “Di sam ja?” za emisiju Dobro jutro, Hrvatska HRT-a.

Uz potporu roditelja, pisanje joj je bilo glavno sredstvo otpuštanja prošlosti te lakšeg nošenja s novim okolnostima.

  • Prihvaćam sebe i nema ono stalno moram, moram, moram. Prije sam znala svoj život 10 dana unaprijed, sada doslovno idem da za 5 minuta ne znam gdje ću biti i što ću raditi, dodaje Skračić.

Treba vjerovati u sebe

Tijekom liječenja došla je i do brojnih spoznaja na koje je, vjeruje, uvijek nužno podsjećati.

  • Vjerovanje u same sebe i povezanost sa samima sobom. Ne s našim mozgom i našom glavom, nego ono što bi većina ljudi rekla good feeling, kaže Enea.

Svestranoj autorici koja je već od djetinjstva shvatila da joj je misija u životu pomagati drugima, sada to čini u radu s djecom s autizmom. I ne namjerava stati s pisanjem. U planu joj je izdati treću zbirku, piše magazin.hrt.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari