VATROGASCIMA PUNE RUKE POSLA

Video | Najopasnija je kad ju podcijeniš: Olujna bura na Kvarneru danas rušila stabla, prevrtala kamione, nosila kontejnere…

Zatvoreni dijelovi prometnica, brojne intervencije javnih službi, srušena stabla, za sve je kriva bura koja danas pokazuje olujnu snagu na cijelom Kvarneru

Vatrogasci su izašli na brojne intervencije.

”Intervencije tipa uklanjanja drveća s prometnica, grana i raznih predmeta, gurli, klime i tako dalje. Kraljevica, okolica Vežice, u Klani smo imali nekoliko intervencija , tako da je cijeli riječki prsten zahvaćen burom”, istaknuo je Dražen Vagaja iz Javne vatrogasne postrojbe Rijeka za Kanal Ri.

Srušena stabla

Oko 13 sati na Trsatu se srušilo stablo, nitko nije ozljeđen, vidljiva je materijalna šteta na automobilu i promet je nakratko bio zaustavljen.

Orkanski udari bure ponovo su zaustavili promet za kamione. Autocesta Rijeka- Zagreb veći dio dana bila je otvorena samo za promet osobnih vozila, stoga su mnogi vozači teretnih vozila bili prisiljeni zaustaviti vozila i pričekati smirivanje vremena.

Vozači kamiona kažu da su navikli čekati

”Dobro je kad ovako zatvore na vrijeme da nema većih problema, a čekati moramo, to smo navikli”, poručio je Tarik.

Na ovakve situacije navikao je i Miroslav koji je krenuo za Češku.

”Znao sam čekati i po 36 sati, tako da kad bude gotovo, bude.”, poručio je Miroslav.

”Dva sata, tako nešto stojim, krenuo sam doma iz Labina pa opet starom cestom pa na Čavle van, sad dođemo tu i opet stojimo, nema veze s vezom.”, ispričao je svoj dan Matija.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dobar dio dana Krčki most je bio zatvoren za sav promet. Od 15 sati I 13 minuta na snazi je zabrana prometa za prvu i drugu skupinu vozila, a u prekidu je i trajektni, katamaranski i brodski promet.

Još noćas i sutra ujutro bura će divljati, a sutra poslijepodne trebala bi se smiriti, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari