Riječanka vratila kuvertu s novcem: ‘Ponudio mi je 1000 eura, ali nisam ih mogla prihvatiti’

Ilustracija

Umjesto novca Jasna je prihvatila gospodinovu ponudu za besplatno dvotjedno ljetovanje na Krku, ali ne za sebe

Kuverta puna novca, koju je Jasna Vrhovec pronašla u Osječkoj ulici u Rijeci, pronašla je svog vlasnika.

”Na kuverti je pisalo “Tata”, na papiru koji je bio u njoj popis ljudi kojima trebaju vratiti novac (samo imena, bez prezimena) i 7000 eura i 200 kuna. Sin je ocu po prijatelju iz Njemačke poslao novac da plati dugove i račune od banke, jer im je kuća na bubnju”, objasnila je Riječanka.

Njena objava na Facebooku, koja je više puta podijeljenja, došla je do žene prijatelja koji je novac predao tati.

Riječanka pronašla kovertu s novcem na Škurinjama, traži vlasnika: “Skoro sam pala u nesvijest!”

Vlasnik je želio ostati anoniman, a Jasna se svima zahvaljuje na pomoći.

U znak zahvale, gospodin je po uputama sina izvadio 1000 eura iz kuverte i pokušao ih dati Jasni, ali ona je to odbila.

”Odmah mi je kroz glavu prošlo koliko bih djece mogla opremiti za školu, a čiji su roditelji u potrebi. No, i sam gospodin otplaćuje kredit za kuću koji su podigli da bi sinu otvorili firmu, a slijedom nesretnih događaja posao je propao, te je sin morao otići van da pokrije velike troškove. Gospodin koji je izgubio novac je pod velikim stresom. Živi na Krku u kući u kojoj je jedan stan opremio kao apartman, te ga iznajmljuje i od toga trenutno živi i prehranjuje sebe, suprugu i kćer studenticu.”

Umjesto novca Jasna je prihvatila gospodinovu ponudu za besplatno dvotjedno ljetovanje na Krku – ali ne za sebe.

”Složili smo se da će sljedeće godine imati goste koji ne mogu svojoj djeci priuštiti ljetovanje i koji nikada nisu vidjeli more. Dakle, dvije obitelji, a svaka će tjedan dana provesti u apartmanu. Malo smo se i rasplakali kada smo donijeli tu odluku. Obećao mi je, čim otplati veći dio dugova, da će svake godine nuditi besplatno ljetovanje potrebitima. To me veseli više od svega. Sada mogu mirno spavati. Noćas oka nisam sklopila”, zaključuje nesebična Riječanka.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari