(RIJEČANIN TV) Riječanke i Riječani pohrlili na Korzo na prodajno-izložbenu manifestaciju „100% zagorsko“

Foto: Riječanin

Na Korzu se nude zagorski mlinci, zagorski puran, štrukli, bademov med, bučino ulje, medenjaci, povrće, voće, rakije i likeri, sirevi, suhomesnati proizvodi

U petak i subotu, 23. i 24. kolovoza, na Korzu se održava prodajno-izložbena manifestacija „100% zagorsko“. U organizaciji Krapinsko-zagorske županije te Turističke zajednice KZŽ-a uz partnerstvo Grada Rijeke izloženi su zagorski proizvodi a prezentirat će se i običaji toga kraja.

Ova manifestacija održava se u Rijeci već šesti put, tako da su Riječani već navikli i na popratne sadržaje kao što su prezentacije života krapinskog pračovjeka, prikazi starih zanata, borbi i ratovanja vitezova… što posebno oduževljava najmlađe Riječane.

Na Korzu pedesetak izlagača predstavljaju i nude autohtone proizvode zaštićene europskim certifikatima izvornosti kao što su zagorski mlinci, zagorski puran, štrukli, bademov med, ali i proizvode poput bučinog ulja, medenjaka, povrća, voća, rakije i likera, sira, sokova, suhomesnatih proizvoda, licitara i tradicijskih igračaka.

Također, promoviraju se i i zagorski obrtnici, tvrtke, muzeji, toplice i turistički sadržaji, a u sklopu manifestacije najavljene su i cjelodnevne animacije za posjetitelje.

Uz gastronomski, kulturno-umjetnički, prezentacijski i promotivni program, održat će se i glazbeni nastupi ansambla Zabok te zagorskih tamburaša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari