UDRUGA LORI

Video | Riječanke i Riječani iz LGBT populacije žele biti prihvaćeni u društvu. No zbog brojnih predrasuda i dalje nisu!

U Rijeci je obilježen Međunarodni dan borbe protiv homo/bi/transfobije

Na zgradi Grada Rijeke viori se zastava duginih boja. “Jako smo ponosne na Grad Rijeku jer je to već deseta godina za redom, jubilarna, da Grad Rijeka obilježava Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije.” – objasnila je Danijela Almesberger, koordinatorica Udruge Lori.

Ove godine on se obilježava pod krilaticom Naša tijela, naši životi, naša prava. Problemi su brojni, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj.

“Najveći problem, ja bi počela s nasiljem. I dalje imamo između 60 i 70 posto osoba lezbijki, gejeva, biseksualaca, transrodnih osoba koje se suočavaju svakodnevno s nasiljem. Verbalnim nasiljem, fizičkim nasiljem.” – naglasila je Almesberger.

Pripadnicima seksualnih i rodnih manjina u Rijeci pomaže Udruga Lori na razne načine. Posebno su fokusirani na rad s mladima. Više u videoprilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari