BACILA KOPLJE DO 49,92 METRA

Grad Rijeka priredio prijem za atletičarku Lauru Štefanac, osvajačicu zlata na Olimpijskim igrama gluhih

ZDRAVKO IVANKOVIĆ, DANIJELA BRADAMANTE, IVA FLORJANČIĆ, MARKO FILIPOVIĆ, LAURA ŠTEFANAC, DOROTEA PEŠIĆ BUKOVAC

Predstavnici Grada Rijeke i Riječkog sportskog saveza održali su prijam za atletičarku Atletskog kluba Kvarner Lauru Štefanac, koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama gluhih u Brazilu i postavila novi olimpijski rekord.

Laura Štefanac osvojila je zlato u bacanju koplja na Olimpijskim igrama gluhih u brazilskom Caxias de Sulu s hicem od 49,92 metra, što je novi olimpijski rekord, te obranila titulu olimpijske pobjednice koju je osvojila prije pet godina u turskom Samsunu.

U ime Grada Rijeke i svih Riječanka i Riječana čestitku na iznimnom uspjehu Lauri Štefanac poželio je gradonačelnik Marko Filipović.

Filipović: Grad Rijeka će i u budućnosti ulagati u riječki sport

„Siguran sam da iza tog rezultata stoji jako puno truda, volje, rada, odricanja, i naravno kao i svakom sportu, a posebno atletici, čestitke idu klubu i treneru. Kod Laure fascinira da se uz natjecanje u kategoriji gluhih, u kojoj se natječe dugi niz godina i u kojoj je osvojila brojene medalje, također takmiči u i kategoriji čujućih. Fascinantno je što uspješno balansira bavljenje sportom i obrazovanje“, kazao je gradonačelnik Filipović, poželjevši Lauri uspješan nastavak sportske karijere i studiranja te sreću u osobnom životu.

Gradonačelnik je naglasio kako će Grad Rijeka i budućnosti ulagati u riječki sport, kako kroz podršku sportašima i klubovima, tako i nastavak investiranja u sportsku infrastrukturu.

Prijemu su prisustvovali i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu Gradskog vijeća Grada Rijeke Danijela Bradamante te predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac.

“Često je teže ponoviti uspjeh nego po prvi puta osvojiti medalju”

„Zahvaljujem na prijemu, hvala vam što me pratite i što ste mi podrška. Želim se zahvaliti Gradu Rijeci, Riječkom sportskom savezu i Atletskom klubu Kvarner, jer bez vas ne bi bilo ni mene niti mojih rezultata“, kazala je Laura Štefanac. Osvrnuvši se na svoj nastup u Brazilu, Laura je istaknula kako je iznimno zadovoljna što je uspjela obraniti olimpijsko zlato iz Turske, budući da je često teže ponoviti uspjeh nego po prvi puta osvojiti medalju.

Direktorica Atletskog kluba Kvarner Iva Florjančić zahvalila se na podršci Gradu Rijeci i Riječkom sportskom savezu, koji su omogućili da Laura, unatoč tome što je pripada kategoriji gluhih, prima stipendiju prve kategorije.

„Iznimno smo ponosni na Lauru, jer znamo što stoji iza njezinog rada i rada trenera i s kakvim problemima se susreće. U trenažnom procesu ima poteškoća i što se tiče centra za ravnotežu i provedbe treninga, no unatoč tomu pokazala je izniman uspjeh ne samo u kategoriji gluhih, već i u kategoriji čujućih. Tako je prošle godine bila državna prvakinja na redovnom natjecanju te je na Europskom bacačkom kupu nastupala u sklopu hrvatske atletske reprezentacije, što je zaista jedan fantastičan uspjeh,“ kazala je Florjačnić.

Od 2019. članica Atletskog kluba „Kvarner“

Laura Štefanac rođena je 1. srpnja 1998. godine u Zagrebu potpuno gluha, a umjetnu pužnicu je među tridesetero djece dobila u sklopu humanitarne akcije „Dajmo da čuju“. Od 2019. godine članica je Atletskog kluba „Kvarner“ Rijeka te trenira pod paskom vrhunskog trenera Andreja Hajnšeka. U 2022. godini dva je puta rušila svjetski rekord gluhih u bacanju koplja. Osim što je osvajačica brojnih odličja na velikim natjecanjima u kategoriji gluhih, Laura Štefanac bilježi i brojne uspjehe u redovnom programu natjecanja čujućih pri Hrvatskom atletskom savezu.

Višestruka je osvajačica državnih odličja u bacanju kugle i koplja, a kao članica hrvatske atletske reprezentacije nastupala je na Europskom zimskom bacačkom kupu u Splitu 2021. godine. Prije dva mjeseca završila stručni je studij menadžmenta, sporta i sportskih doganja te na jesen nastavlja sa školovanjem na postdiplomskom studiju.

Kao sportaš I. kategorije stipendistica je Riječkog sportskog saveza. Članica je i Hrvatskog sportskog saveza gluhih u čijem je programu sufinanciranja uz program Grada rijeke i program Atletskog kluba „Kvarner“ Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari