AKCIJA ČIŠĆENJA PODMORJA

Riječka dogradonačelnica Sandra Krpan s “Ajkulama” u eko-akciji „More spaja – Libertas 1992-2022“

Na poziv Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“, zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan prisustvovala je danas ekološkoj akciji čišćenja podmorja u Dubrovniku „More spaja – Libertas 1992-2022“.

Akcija se održala u sklopu obilježavanja 30. godišnjice deblokade dubrovačkog područja, u čemu su sudjelovali i pripadnici riječkih „Ajkula i to kao prva postrojbe koja se pridružila dubrovačkoj jedinici Specijalne policije „Grof“.

Zamjenica Krpan je podsjetila kako je eko-akcija „More spaja“ prije godinu dana održana u Rijeci kada je Udruga policije Domovinskog rata Ajkula okupila čak 120 sudionika, od čega je 86 bilo ronioca koji su čistili podmorje riječke luke.

„Moram i ovim putem pohvaliti organizatore – Udrugu Ajkula – koji su uvijek aktivni, imaju dobre i kvalitetne ideje kako i na koji način pomoći lokalnoj zajednici, ali evo kao što i sada vidimo, i šire. Akcija „More spaja“ dobila je svoj nastavak ove godine u Dubrovniku, a ja im želim da i dalje nastave s istim žarom u organizaciji ovakvih, hvalevrijednih akcija“ istaknula je Krpan prigodom početka eko-akcije čišćenja dubrovačkog podmorja u luci Komolac.

Ekološkoj akciji čišćenja dubrovačkog podmorja „More spaja-Libertas 1992-2022“ osim pripadnika Udruga Specijalne policije „Ajkula“ i „Grof“ pridružile su se i brojne druge udruge i volonteri.

Ekološkoj akciji „More spaja – Libertas 1992-2022“ prethodio je susret delegacija Udruga specijalnih policija „Ajkule“ i „Grof“ kojem su, uz zamjenicu gradonačelnika Rijeke Sandru Krpan te zamjenicu gradonačelnika Dubrovnika Jelku Tepšić, prisustvovali i savjetnik župana Primorsko-goranske županije Zlatko Mihelec te predstavnici Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari