UPRAVA SE NE OGLAŠAVA

Video | ZBOGOM, TONKA! Što će biti s radnicima nakon zatvaranja Mljekare Tonka na Škurinjama?

Nakon 75 godina rada sredinom svibnja se zatvara mljekara Tonka na Škurinjama. Radnici su u strahu za radna mjesta. Više u videoprilogu!

Mliječni proizvodi uz koje smo odrastali odlaze u povijest.

PIK Rijeka riječki je brend koji trenutno zapošljava 192 radnika. 30 ih je zaposleno u mljekari koja samo što nije ugasila svoje pogone. Kako će oni i gdje biti zbrinuti, ekipa Kanala Ri pitala je sindikalnu povjerenicu Jadranku Rožić.

“Direktor tvrdi da će on zbrinuti svih njih 30 a mene živo zanima kako će ih zbrinuti – a mi kao sindikat i Radničko vijeće nismo dobili ništa napismeno”, kaže Jadranka Rožić, predsjednica Radničkog vijeća PIK-a Rijeka.

Rožić: “Direktor je raddio sve sam i na svoju ruku”

“Direktor PIK-a Gino Pastorčić smatra da nas Radničko vijeće o sudbini tih ljudi ne treba obavijestiti. Radio je sve sam i na svoju ruku, bez dogovora s nama, čak je i samovoljno sazvao skup radnika bez da je obavijestio Radničko vijeće”, tvrdi Rožić.

“Ja po kuloarima, po hodniku saznajem gdje je koji radnik raspoređen u PIK-u. Mislim, po meni je to nedopustivo!. Neke je rasporedio ovdje, neke u pekaru, neke ovdje u paštu – ali službeno ništa ne znamo”, kaže predsjednica Radničkog vijeća PIK-a Rijeka Jadranka Rožić.

Osim neizvjesnosti za svoja radna mjesta, radnici su ogorčeni i plaćama i uvjetima rada ali i ostalim nagomilanim problemima.

“I zbog loše organizacije rada i zbog diskriminacije u plaćama, nepridržavanja ne samo zakona o radu nego i internih akata itd.”, govori Jadranka Rožić.

“Možda se mljekara i nije trebala zatvoriti”

Možda se mljekara i nije trebala zatvoriti, mogla je opstati da su se u njezin spas uključili i ostali, smatra Rožić.

“Od Primorsko-goranske županije, od Grada Rijeke mogli su se tražiti i neki pristupni fondovi… To je moje osobno mišljenje”, dodaje Rožić.

Nakon 36 godina rada u PIK-u, Jadranki Rožić cijela ova situacija jako teško pada.

“Ja sam bila jako ponosna što radim u PIK-u… ne samo ja nego i drugi radnici isto tako. Znači, dolazite u jednu kultnu prehrambenu firmu gdje ste ponosni – i na kraju onda paf ,zatvara se!”, ogorčena je predsjednica Radničkog vijeća PIK-a.

Iako će Riječanima i dalje bit dostupne PIK-ove slastice, tjestenina i kruh, dugogodišnji kupci Tonka mlijeka neugodno su iznenađeni skorim prestankom rada mljekare.

Sindikalna povjerenica Jadranka Rožić pozvala je direktora PIK-a na socijalni dijalog sa Sindikatom i Radničkim vijećem kako bi riješili otvorena pitanja.

A na pitanja Kanala Ri o sudbini PIK-a – Uprava nije htjela odgovoriti, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari