NE PROPUSTITE!

Riječka galerija najavila ljetno radno vrijeme i novu pogodnost – Besplatne izložbe utorkom!

Idi na originalni članak

Galerija Kortil tijekom ljeta predstavlja preko trideset umjetničkih djela Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti iz Zagreba (NMMU). Ovu izložbu na sušačkoj strani grada publika će moći posjetiti u ljetnom radnom vremenu u jutarnjim terminima i predvečer te ponedjeljkom, kada je većina muzejskih i galerijskih prostora zatvoreno za posjetitelje. 

Oglas

Radno vrijeme izložbe Drugost tijekom srpnja i kolovoza bit će od ponedjeljka do petka ujutro od 9 do 12 sati, te popodne od 18 do 21 sat, dok će se subotom i nedjeljom moći posjetiti ujutro od 9 do 12 sati.

Posebna će pogodnost za posjetitelje/ice izložbe koja traje sve do 14. rujna biti Slobodni utorak, odnosno svaki prvi utorak u mjesecu kada će posjetitelji moći besplatno razgledati izložbu (2. srpnja, 6. kolovoza i 3. rujna).

Drugost će se također moći razgledati uz stručna vodstva četvrtkom 4., 11. i 25. srpnja te 22. i 29. kolovoza s početkom u 18 sati. 

Standardna cijena ulaznice izložbe je 4 eura te 2 eura za djecu i mlade, studente, umirovljenike te članove HKD kluba, dok je ulaz besplatan za djecu do 7 godina, osobe s invaliditetom i njihovu pratnju, članove strukovnih udruženja, novinare i turističke vodice, uz posebne pogodnosti za grupne posjete te učenike i studente likovnih usmjerenja.

Izložba se kroz odabir radova naših vodećih autorica i autora bavi konceptom drugosti nudeći novu perspektivu i neka od mogućih tumačenja izloženih djela nastalih u periodu od druge polovice 19. stoljeća na ovamo. Među ostalim predstavljeni su radovi Miroslava Kraljevića, Vlahe Bukovca, Milivoja Uzelca, Vere Fisher, Josipa Račića, Vlaste Delimar, Naste Rojc i Ksenije Kantoci, pritom nastojeći dati prostor umjetnosti i autorima/cama koji su povijesno marginalizirani, potičući inkluzivniji dijalog o složenosti identiteta, (re)prezentacije i dinamike moći u svijetu umjetnosti.

Kroz izložbu, koja ostaje otvorena do 14. rujna, Galerija Kortil donosi ljetni izložbeni program domaćoj i stranoj publici Rijeke i prezentira radove iz fundusa Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti iz Zagreba koji zbog cjelovite obnove Palače Vranyczany-Dobrinović nakon potresa ostaje zatvoren za javnost sljedećih par godina.

Exit mobile version