POMOZITE I VI

POMOZIMO Riječka građanska inicijativa sutra na Kastvu prikuplja pomoć za unesrećene u potresu!

29.12.2020., Sisak - Posljedice jakog potresa jacine 6.3 po Richteru koji je pogodio Petrinju, Sisak i okolicu te nanio veliku stetu. Photo. Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Nakon razornog potresa koji je danas pogodio središnju Hrvatsku i teško oštetio ponajprije Petrinju, Sisak i okolicu, brojni građani odmah su krenuli u organizaciju raznih humanitarnih akcija

Jedna od njih je i humanitarna akcija POMOZIMO Riječke građanske inicijative koja sutra na Kastvu, točnije u prostoru smještenom tik do Šporove jame, prikuplja pomoć za unesrećene u potresu.

Inicijatorica akcije, poznata riječka humanitarka Jasna Vrhovac,  danas je objavom u Facebook grupi spomenute inicijative pozvala sve ljude koji mogu, neka se uključe u akciju i pomognu sudjelovanjem ovoj hvalevrijednoj i prijeko potrebnoj akciji.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

”Sutra od 14 do 19 sati na Kastvu u našem prostoru, Šporova jama 2 u prizemlju (prilaz je sa šljunčanog parkinga), prikupljamo pomoć za unesrećene u potresu. Molimo vas da se držite decidirano popisa i da sudjelujete u skladu sa svojim mogućnostima. Vaše malo, u ovoj teškoj situaciji njima znači mnogo.

Potrebni su nam prehrambeni proizvodi (trajni), pelene za djecu svih uzrasta, hrana za djecu, dekice za bebe, nove i tople ili čisto oprane, voće, trajno mlijeko i sve ostalo što vam padne na um, a da se ne treba skladištiti u frižideru. Robu nećemo sakupljati, jer iziskuje mnogo truda za sortiranje, a za to nemamo vremena.
A kako smo u dogovoru sa Sindikatom vozača, i njihovi prijatelji će krenuti u prikupljanje pomoći. Trebat će nam još jedan veliki kombi koji bi mogao krenuti sutra za Petrinju, a novac za benzin i za auto cestu Ri-Zg ćemo sakupiti. Čekamo još Sašu da nam javi što je potrebno, te ćemo vas o tome izvjestiti naknadno. Ajmo Rijekooooo!!!!!!!

Vidimo se sutra u Kastvu.
Prvi kombi kreće sutra u 16 sati iz Kastva za Petrinju i Sisak.”, napisala je Jasna Vrhovac.

Objavljuje Jasna VrhovacUtorak, 29. prosinca 2020.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari