EDUKACIJA I ZABAVA

Riječka igra ”MemoRi” osvojila priznatu nagradu za dizajn!

Jeste li znali da na Arktiku postoji Rt Fiume, a u svemiru asteroid Rijeka? Rijeka obiluje poznatim i manje poznatim osobama, događajima, izumima i legendama, a svi znamo kako je najjednostavnije sve činjenice zapamtiti kroz igru.

MemoRi igra je koja kombinira edukaciju i zabavu te istražuje naslijeđe i bogatstvo Rijeke, a svi elementi originalno su autorsko djelo koje nadopunjuje knjižni blok s opisom motiva te karta grada Rijeke s njihovim lokacijama. MemoRi je projekt društvene inovacije, a Poslovni klub PartneRi na prvom natječaju odabrao je i sufinancirao ovaj hvalevrijedan projekt.

Zakladina igra osmišljena je kao sinergija znanja, kreativnosti i inovativnosti, a sada je osvojila i BIG SEE Product Design 2021 nagradu u kategoriji Leisure i nomaciju za Grand Prix u istoj kategoriji. BIG SEE nagrade prepoznaju i promoviraju jedinstvena kreativna dostignuća iz čak 19 zemalja jugoistočne Europe. Nagrade se dodjeljuju u područjima arhitekture, interijera, dizajna proizvoda, modnog dizajna, rada s drvom i kreativnog turizma.

Igra kroz dvadeset parova prikazuje riječke motive, a parove čine dvije vrste kartica: slikovne i tekstualne. Ilustracije potpisuje riječka umjetnica Ana Glažar, autorske tekstove publicist Velid Đekić, dok je za vizualno oblikovanje zaslužan dizajner Jan Pavlović. Ova zabavna i edukativna igra razvijena je kao inovativni model prikupljanja sredstava Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a sav prihod namijenjen je financiranju studentskih, znanstvenih i istraživačkih projekata. U prvoj nakladi distribuirano je više od 700 primjeraka, a sada slijedi nova naklada koja će biti dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku.

Pravne osobe igru će moći personalizirati „joker“ karticom koja omogućuje aplikaciju loga. Kako bi se povećala kvaliteta i prepoznatljivost, MemoRI je u procesu prijave na natječaj za Suvenir grada Rijeke za pravo uporabe vizualnog označavanja proizvoda oznakama „Osobita kvaliteta“ i „Izvorno riječko“. Ujedno, igra će se uskoro moći pronaći u online i fizičkim trgovinama u Rijeci. Do tada, svoj primjerak možete zatražiti putem e-mail adrese zaklada@uniri.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari