U SURADNJI S UDRUGOM PARITER

Riječka lezbijska organizacija LORI najavila 6. Festival Smoqua, stiže više od 30 aktivista i umjetnica

Queer Tango na Korzu otplesan je na otvorenju 4. Festivala Smoqua. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ u suradnji s udrugom PaRiter poziva sve zainteresirane na šesti Međunarodni Festival queer i feminističke kulture Smoqua koji će se održati od 13 do 15. listopada na nekoliko lokacija u gradu Rijeci.

“Ispunjena srca iščekujemo više od 30 aktivista i aktivistkinja te umjetnica i umjetnika iz Europe i SAD. S njima ćemo provesti nezaboravna tri dana festivala kroz 18 događaja na hrvatskom i engleskom jeziku. Kroz projekcije filmova, razgovore, igre, živu knjižnicu, radionice, performanse i druge aktivnosti ponovno ćemo proslaviti zajedništvo i uključivost u sigurnom prostoru i podržavajućem društvu.”, najavljuju iz Lezbijske organizacije Rijeka „LORI“

Ovogodišnjom temom “Pravednost, sestrinstvo, solidarnost” pozivaju na “promišljanje o ovim pojmovima iz različitih perspektiva, oslanjajući se na zajedničko iskustvo društvene i kulturne opresije”.

Kao i svake godine, posjetitelji i posjetiteljice festivala mogu učiti kroz razmjenu iskustava, promišljanje, propitivanje te iskusiti queer i feminističku kulturu.

Cjelokupni program Festivala Smoqua možete vidjeti na mrežnoj stranici udruge LORI (www.lori.hr).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari