PROVELI JUTRO S DJELATNICIMA

GalerijaUčenici OŠ Kostrena u posjetu djelatnicima Općine

Predstavnici nekoliko viših razreda OŠ Kostrena posjetili su zgradu Općinske uprave i proveli jutro s djelatnicima i Načelnikom.

Načelnik Vranić i djelatnici Općinske uprave jutros su imali posebne goste – učenike petih, šestih i osmih razreda Osnovne škole Kostrena. Cilj posjeta bio je učenicima približiti rad Općinske uprave i pojasniti im što tko radi. i kako izgleda jedan radni dan u Općini.

Saznali su primjerice da najveći obim posla i najveći broj zaposlenika ima Upravni odjel za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša. Viša stručna suradnica za održavanje komunalne infrastrukture Anita Gregov predstavila im je opseg djelovanja Odjela, a pohvalna je bila zainteresiranost učenika za ovu temu o kojoj su postavili niz zanimljivih pitanja.

Zanimljivo je da djeca nisu znala da je Općinska uprava smještena u zgradi nekadašnje kostrenske osnovne škole, koja je služila nizu generacija sve do 2000. godine kada je otvorena škola koju oni pohađaju.

U prostoru Vijećnice, učenicima osmih razreda prezentirane su pogodnosti koje mogu ostvariti kada krenu u srednju školu. Viša stručna suradnica za socijalnu i zdravstvenu skrb, Katarina Zelić prezentirala  im je mogućnosti stipendiranja, sufinanciranja mjesečnih autobusnih karata te ih informirala kako će slijedeće godine kada budu srednjoškolci od Općine Kostrena dobiti bon za udžbenike i školske potrepštine.

Po završetku druženja, načelnik Vranić izrazio je zadovoljstvo posjetom djece i istaknuo koliko je važno djeci približiti rad općinskog načelnika i Općinske uprave.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views