Riječka luka uskoro povezana s jednom od najvećih europskih luka

Rijeka će od sljedećeg tjedna biti direktno povezana na tjednoj bazi putem kontejnerskog servisa “PRS”, odnosno Pireus Rijeka Express.

Servis će biti održavan od strane kineske kompanije COSCO, koja i drži kontejnerski terminal u Pireju, a odvijat će se na tjednoj bazi, gdje će jedine luke u rotaciji biti upravo Pirej i Rijeka.

Radi prepoznavanja važnosti Rijeke od strane COSCO-a, odlučeno je da se ticanje Rijeke makne iz postojećeg AGT servisa tj. rotacije; Pirej → Rijeka → Kopar → Ancona → Pirej → Yilport Gebze → Gemlik → Solun → Izmir → Pirej.

Očekuje se kako će s novim PRS servisom doći do povećanja količine tereta, posebno prema novim tržištima centralne Europe, kao što je mađarsko, češko i austrijsko, čime se još jednom potvrđuje da Kinezi na Rijeku računaju kao na dio karike u lancu svog gospodarskog projekta “Puta svile”.

U rotaciji će biti brod “Andante”, kapaciteta 850 TEU, a plan je da bude u obradi svakog ponedjeljka u prvoj smjeni, javlja portal Brodovi u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari