(FOTOGALERIJA) TURNIĆ: Pogledajte kako će izgledati novi boutique hotel na mjestu zapuštenog INA-inog objekta!

Foto: Ilustracija

Prije nekoliko dana javili smo kako se na Turniću “deložira” ruševni bivši samački hotel INE

Samački hotel je za potrebe radnika INE izgrađen 1962. godine, a zatvoren je od još 2008. godine. Okvirne povšine oko 700 četvornih metara, objekt (trokatnica s prizemljem) otada propada pred očima žitelja Turnića i Rijeke, uz mnogobrojne proteste građana kako je objekt postao povremeno okupljalište ljudi s ruba društva. (OVDJE: KONAČNO: Počela obnova bivšeg Ininog samačkog hotela na Turniću?)

Objekt u ulici Franje Čandeka na kućnom broju 10 je napokon, čini se, pronašao novoga vlasnika, a premda je izrada dozvole za obnovu objekta još u fazi izrade, saznali smo i što bi se na mjestu nekadašnjeg samačkog hotela trebalo izgraditi.

Riječ je o budućem “small and friendly” boutique hotelu s 22 smještajne jedinice (apartmani, sobe, garsonjere) kojeg planira izgraditi investitor s Krka (Mariška d.o.o.).

Projekt je izradio riječki “Studio Mapa”, a pored posebno zanimljivih eksterijera izdvajamo i planirani “infinity bazen” koji će se izgraditi na – krovu novoga objekta!

Investitor se nada brzom rješavanju “papirologije” i građevinskim radovima bez zastoja, sve kako bi novi hotel zablistao na atraktivnoj lokaciji na Turniću do sljedeće, 2020. godine kada će Rijeka postati Europska prijestolnica kulture te će smještajni kapaciteti ovoga tipa biti itekako potrebni našem gradu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari