SPAŠAVAJU ŽIVOTE

Riječka nadbiskupija donirala riječkom KBC-u defibrilatore vrijedne 150.000 kuna

Riječka nadbiskupija donirala je sredstva za kupovinu dva defibrilatora koji su danas prigodno uručeni KBC-u Rijeka

Donaciju je ravnatelju KBC-a Rijeka prof. dr. Alenu Ružiću uručio riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić koji je tom prigodom istaknuo da je riječ o materijalnom znaku zahvalnosti za sve učinjeno u pandemiji.

“Ovaj čin primjer je na koji način Riječka nadbiskupija želi biti prisutna u društvu, pokazati socijalnu osviještenost te brinuti za najslabije, u ovom slučaju bolesnike”, naglasio je mons. Uzinić dodavši da liječnici pomažu ljudima na fizičkoj razini, a svećenici na duhovnoj.

Ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić zahvalio se u ime svih djelatnika ustanove na donaciji vitalne opreme napredne tehnologije vrijedne 150.000 kuna koja će se koristiti za oživljavanje najtežih bolesnika na Objedinjenom hitnom bolničkom prijamu Sušak, odnosno na endoskopiji Klinike za internu medicinu, na riječkom lokalitetu.

U kraćem razgovoru nadbiskup Uzinić i ravnatelj Ružić izrazili su zadovoljstvo zbog uspješne suradnje na zajedničkim projektima poput Hospicija, izrazivši spremnost za nove zajedničke projekte za pomoć vjernicima i svim građanima.

Primopredaji donacije prisustvovali su sa strane KBC-a pomoćnica ravnatelja za kvalitetu prof. dr. Renata Dobrila Dintinjana i zamjenica glavne sestre bolnice Morana Magaš, dok je u pratnji nadbiskupa koadjutora bio mons. Matija Matičić.

Donirani defibrilatori Zoll R-serije ALS objedinjuju jedinstvene karakteristike koje omogućavaju brzo i sigurno djelovanje u bolničkom okruženju, a uključuju LCD ekran i 3-kanalni EKG monitoring.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari