ZAPRIMLJEN U RIJEČKU BOLNICU

Riječka novinarka Kocijan i njezin dečko spasili utopljenika iz mora

Prema riječima ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Rijeka, pacijent je izvan životne opasnosti

Novinarka i urednica Novog lista Ivana Kocijan i dečko Josip Knežević u četvrtak navečer su spasili muškarca od utapljanja. Naime, bili su u šetnji sa psom Dexom riječkom rivom kada su u moru ugledalii utopljenika.

Radilo se o muškarcu bez svijesti te je već na prvi pogled bilo jasno da treba promptno reagirati jer mu je očito život bio ugrožen. U moru je vjerojatno bila temperatura tek nekih desetak stupnjeva i zasigurno je već bio dobro pothlađen.

“Tijekom večernje šetnje sa psom primijetili smo da u moru kod Adamićevog gata pluta naizgled beživotno tijelo muškarca okrenuto licem prema dnu. Odmah smo pozvali 112, a do stvarno brzog dolaska hitne pomoći nekako smo ga uspjeli izvući na rivu i okrenuti u bočni položaj. Utvrdili smo da mu se puls jedva da napipati. U pomoć je uskočio slučajni prolaznik kad je čuo da tražimo pomoć. Zahvaljujući njemu lakše smo ga izvukli iz mora. Već za nekoliko minuta stigla je prva pomoć, policija i vatrogasci koji su preuzeli brigu o muškarcu koji je u međuvremenu samostalno prodisao. Nadamo se da je sada dobro i da se oporavlja”, izjavio je Josip Knežević.

“Dok smo šetali sa psom uz more, između jedrilica uočila sam nešto što je na prvi pogled izgledalo poput tijela koje pluta, a kad smo se približili, shvatila sam da sam, nažalost, u pravu. Dečku sam odmah rekla da nazove hitnu, što je on istog trena i učinio. Do njihovog dolaska prošlo je, srećom, samo nekoliko minuta, a u međuvremenu su Josip i dečko koji je žurio na autobus, ali se ipak zaustavio kako bi pomogao, poduzeli korake da ga spase. Uspjeli su ga dovući do obale i izvući na kopno uz pomoć konopa kojim je bila privezana jedrilica pored koje je plutao, izjavila nam je Ivana te dodala kako je prava sreća da su bili u pravom trenutku na pravom mjestu”, prepričala je Ivana Kocijan.

Okolnosti u kojima je 37-godišnjak pao u more još se istražuju, no kako je za Novi list priopćeno iz PU primorsko-goranske, dosadašnja saznanja policije i lučke kapetanije ukazuju na to da je pod utjecajem alkohola, hodajući rivom uz more, u jednom trenutku izgubio ravnotežu, zapeo za bitvu i završio u moru. Policija je dojavu o padu dobila u 20.09, a osim njih, na mjestu događaja intervenirali su riječki vatrogasci, kao i hitna medicinska pomoć.

Prema riječima ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Rijeka prof. dr. Alena Ružića, pacijent koji je u četvrtak navečer zaprimljen u riječku bolnicu zbog utapanja nalazi se izvan životne opasnosti, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari