PLANIRA SE UREDITI DO LJETA

Rijeka će dobiti još jednu plažu  za osobe s invaliditetom; Za tu namjenu uredit će se dio plaže Ploče 

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U tijeku je izrada projekta projektiranja rampe i prilagodbe zapadnog platoa plaže Ploče na Kantridi kako bi se napravila plaža prilagođena osobama s invaliditetom

Tim je povodom održan radni sastanak na kojem su se zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Goran Palčevski, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković i pročelnica Odjela za komunalni sustav Maja Malnar sa suradnicima, susreli s predstavnicima Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, Udruge invalida distrofičara Primorsko-goranske županije, Udruge tjelesnih invalida i Društva multiple skleroze Primorsko-goranske županije.

Zamjenik Palčevski istaknuo je kako je u planu realizacija ovog projekta kako bi se, između ostalog, smanjio pritisak na plažu Kostanj, koja je namjenski uređena za osobe s invaliditetom.

„Želja nam je da zapadni plato plaže Ploče bude spreman do ljeta, kako bismo tijekom predstojeće sezone kupanja na raspolaganju imali dvije plaže, u potpunosti prilagođene potrebama osoba s invaliditetom“, istaknuo je Palčevski i dodao kako je pri dovršetku idejnog rješenja dobrodošla svaka sugestija od osoba koje će tu plažu u praksi i koristiti.

Predstavnici udruga zahvalili su se Gradu Rijeci na iskazanoj inicijativi te izrazili svoje zadovoljstvo što će Rijeka dobiti još jednu plažu namijenjenu osobama s invaliditetom. Iznijeli su nekoliko prijedloga i sugestija koje će biti uvažene u najvećoj mogućoj mjeri prilikom finalne izrade projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari