ONLINE IZLOŽBA

Riječka online izložba: Suvremena riječka arhitektura kroz kameru Davida Šegića

Fotograf David Šegić kroz seriju fotografija Momentum prikazuje izabrane objekte suvremene riječke arhitekture.

Izborom je obuhvaćen širok gradski prostor: od Astronomskog centra i zgrada sveučilišnog Kampusa na istoku, do Centralnog objekta Gradskog groblja na Drenovi te Islamskog centra i Dvorane Zamet na zapadu grada. Zanimljivo je da su svi oni izgrađeni u razdoblju od samo sedam godina, između 2007. i 2013. godine, očigledno u vremenu vrlo plodnom za arhitekturu Rijeke. Svojom pojavnošću u prostoru grada inspiriraju i danas.

Odabrane građevine su monumentalne (uz iznimku Astronomskog centra) i ističu se od svoje okoline, ne samo veličinom i javnom namjenom, već i oblikovanjem.

Njihova neobičnost i odudaranje od standardnih gradskih prostora dodatno su naglašeni odabirom fotografskih motiva koji se koncentriraju na odnos svjetla i sjene, svjetla i materijalnosti te detalja arhitektonske forme.

Stvoren je pomalo nadrealistički dojam, a prostori fotografija kreću se negdje između interijera igre, scenografije i stvarnosti.

Online izložbu Momentum možete pogledati OVDJE

Kustosica izložbe je Ana Orlić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views