ORIGINALNO

U Rijeci otvorena izložba “Memorabilije” Barbare Cetina, ljubitelji umjetnosti oduševljeni!

Cetina je predstavila obične predmete na vrlo neobičan način

Jučer je u organizaciji HDLU-a Rijeka Galerija Juraj Klović ugostila otvorenje izložbe MEMORABILIJE autorice Barbare Cetina

Višestruko nagrađivana umjetnica predstavila je radove iz svoje recentne faze, a jedinstveni pristup umjetničkom stvaralaštvu oduševio je uistinu brojne posjetitelje.

Cetina je predstavila obične predmete na vrlo neobičan način koji u percipiranju umjetničkih djela uključuju različita osjetila.

Naime, stvarajući svoje slike umjetnica koristi mirisne vrećice čaja, pigmentirane stranice starih knjiga, zrnca soli… Stoga, može se reći kako je ova izložba kompletan doživljaj za sva osjetila!

Izložbu je otvorio Eugen Borkovsky, kustos izložbe, koji je istaknuo kako Cetina predstavlja objekte sazdane od odbačenih predmeta i s njima se poigrava te na taj način sebi i drugima priređuje iznenađenja.

Također, napomenuo je kako se ovim izložbenim projektom potvrđuje da u suvremenoj umjetnosti tehnologija i materijal ne određuju status djela.

Izložba se može razgledati o 02. srpnja u Galeriji Juraj Klović na adresi Verdijeva 19b svakog dana od 10.00 do 13.00 sati.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views