RIJEČKA PAMET: Dvoje mladih Riječana lansiralo ideju i proizvod koji nam je kronično nedostajao!

Koliko puta ste se zatekli negdje u pokretu, na javnom mjestu, obavljajući neke obaveze „u trku“, a baterija mobitela, tableta, fotoaparata… vas je baš u tom trenutku izdala? Ovi Riječani pronašli su rješenje!

U takvim situacijama obično se sjeda negdje na kavu i zamoli osoblje za stol uz slobodnu strujnu utičnicu. U nekim situacijama mnogi od nas, posebno oni koje poslovne obaveze vežu uz mobitel odnosno internet, bili su toliko očajni da su u hodu smišljali najmaštovitije načine kako napuniti bateriju mobitela – pitalo se za uslugu prodavačice u dućanima, konobare, poznate i nepoznate… A onda uvidiš da si zaboravio i punjač.

charging3

Takvim mukama zaboravnih mogao bi uskoro doći kraj, jer je plan dvoje mladih Riječana – Anđele Marjanović i Marka Hodaka, 26-godišnjakinje i 30-godišnjaka – svojim proizvodom, Chargelock uređajem, opskrbiti mnoge javne prostore gdje bi svatko mogao na brz i siguran način napuniti bateriju svog mobilnog uređaja ili tableta. Prva od takvih „stanica za punjenje“ već je instalirana na petom katu riječkog Tower centra!

Kako funkcionira njihova ideja odnosno proizvod i usluga? Chargelock uređaj je inovativno rješenje za punjenje raznih vrsta mobilnih uređaja na javnim prostorima. Riječ je o lako instalirajućoj „stanici za punjenje“ gdje vaš mobilni uređaj možete zaključati u jedan od četiri pretinca gdje je već spreman kabel za punjenje!

Chargelock uređaj je napravljen od pleksiglasa bijele boje, sa četiri pretinca na zaključavanje u kojima se nalazi kabel (4u1) za punjenje raznih mobitela i uređaja (Android, Apple, Windows phones, tableti do 7″ i fotoaparati). Za korištenje Chargelock uređaja potreban je samo jedan priključak- strujna utičnica .

Chargelock je novost na tržištu i u potpunosti je razvijen i dizajniran u Rijeci, proizvodi se u Zagrebu pa je riječ o stopostotonom hrvatskom proizvodu.

charging4

O tome kako su došli na ideju za Chargelock, Anđela Marjanović i Marko Hodak kažu:

„Na ideju smo došli prošloga ljeta kojeg smo dio proveli na jedrilici na moru gdje smo stalno imali problema s praznim baterijama na mobitelima. Anđela je tijekom razgovora spomenula kako bi bilo super doći u kafić, restoran i slično i staviti mobitel na punjenje, zaključati ga i otići bezbrižno na terasu ili šank a da se pritom ne mora stalno okretati i gledati je li mobitel jos uvijek tamo gdje si ga ostavio, ili je već „dobio noge“. I tako je nastao Chargelock!“

Marko kaže kako je potencijalno primjena Chargelock uređaja vrlo široka – od shopping centara, teretana, poliklinika, aerodroma, kolodvora, hotela, wellnessa… – u pravilu svugdje gdje se ljudi zadržavaju dulje od 30 minuta!

Proizvod je na tržištu nekoliko tjedana, a inventivni Riječani potvrđuju kako je prodaja krenula bolje no što su očekivali.

„Već moramo raditi novu seriju uređaja. Trenutno su dva u Tower centru, na 4. katu kod info- pulta, te drugi na 5. katu. Nekoliko komada je i u Zagrebu i u Splitu“, kaže Marko koji se nada velikoj rasprostranjenosti ovog uređaja koji će mnogima značiti spas u nevolji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari