RIJEČKA POLICIJA DAROVALA KRV: Prikupljena 21 doza krvi, u akciji sudjelovalo 19 policijskih službenika i četvero građana

Dan policije i blagdan sv. Mihovila nastavlja se obilježavati i današnjom prezentacijom na Korzu

Povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila jučer je u Narodnoj čitaonici u Rijeci održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Akciju, treću u ovoj godini organizirali su Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave primorsko-goranske i Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka u suradnji s Mjesnim odborima Kozala, Belveder i Brašćine-Pulac.

Prikupljena je 21 doza krvi, a u darivanju je sudjelovalo 19 policijskih službenika te četvero građana koji su svojim hvalevrijednim i humanim činom pomogli spašavanju ljudskih života.

Naredna akcija u organizaciji Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi ove Policijske uprave planirana je za siječanj 2019. godine.

Obilježavanje Dana policije i blagdana sv. Mihovila za Policijsku upravu primorsko-goransku nastavlja se događanjima kojima će policijski službenici građanima prezentirati svoj rad, opremu i tehniku. Policija će svoj rad građanima približiti prezentirajući različitu opremu i tehniku koju koristi u svom svakodnevnom radu, a građani će moći vidjeti i demonstraciju dijela policijskih aktivnosti.

Program obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila nastavlja se prema sljedećem rasporedu:

27. rujna 2018. godine (četvrtak)

10 sati – radionica za učenike prvih razreda OŠ „Dolac“ u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke,
10,20 sati – prijem za predstavnike medija (u istom prostoru);
od 10 do 13 sati – prezentacija opreme i tehnike te policijskih poslova i aktivnosti na Korzu:
pokazna vježba korištenja službenog naoružanja,
demonstracija očevida nakon provale u vozilo,
mogućnost razgledavanja policijskih vozila, motocikla, „marice“, presretača, simulatora vožnje motocikla, opreme za javni red, EOD protueksplozijskog odijela, opreme granične i kriminalističke policije te druge opreme i tehnike,
mogućnost provjere negativnih bodova,
druženje s policijskim službenicima uz podjelu preventivno-promidžbenih letaka.

28. rujna 2018. godine (petak)

od 9 do 12 sati – prezentacija opreme i tehnike u Rabu, Palit 144a;
9 sati – polaganje vijenca na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Opatiji,
od 10 do 13 sati – prezentacija opreme i tehnike te policijskih aktivnosti u Opatiji na Slatini;
od 9 do 14 sati – malonogometni turnir policijskih službenika.
Pozivamo građane da se posjete mjesta na kojima će se povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila policija narednih dana prezentirati svoj rad te se u neposrednom kontaktu s policijskim službenicima upoznaju s policijskim poslovima, opremom i tehnikom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari