INFO-PUNKT

Riječka policija i Crveni križ na Korzu obilježili Svjetski dan borbe protiv alkoholizma!

Foto: PU Primorsko-goranska

Policijski službenici u suradnji s predstavnicima Crvenog križa su u cilju usvajanja zdravih životnih navika upoznavali građane sa štetnim posljedicama alkohola

Jučer, 1. travnja u organizaciji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske obilježen je Svjetski dan borbe protiv alkoholizma. Tim povodom od 11 do 12 sati  na riječkom Korzu postavljen je preventivni info-punkt na kojem su policijski službenici I. policijske postaje Rijeka,  Antonija Ferenčak i Robert Rožić u suradnji s predstavnicima Društva crvenog križa Primorsko-goranske županije, Brankom Maračić i Ivanom Uravić,  upoznavali građane s posljedicama djelovanja alkohola na organizam, kao i drugim štetnim posljedicama koje alkohol može imati na pojedinca, njegove bližnje i društvo u cjelini.

Pri tom su u cilju podizanja razine samosvijesti o štetnosti alkohola i promicanja zdravih stilova života zainteresiranim građanima podijelili oko 80 promidžbeno-edukativnih letaka.

Podsjećamo, Svjetski dan borbe protiv alkoholizma obilježava se 1. travnja, a prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije alkoholizam se definira kao bolest pojedinca koji  prekomjerno i redovito pije alkoholna pića uslijed čega nastaju oštećenja psihičkog ili fizičkog zdravlja, ali i ekonomski i socijalni poremećaji.

Alkoholizam je najčešća bolest ovisnosti, a javlja se i kod muškaraca i žena u bilo kojoj životnoj dobi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari