SUPER

Riječka policija nastavlja preventivne aktivnosti u turističkoj sezoni

Proteklog tjedna policijski službenici policijskih postaja Policijske uprave primorsko-goranske održali su informativne punktove, zajedno s policijskim službenicima iz Slovenije i Slovačke

Policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s nadležnim policijskim postajama nastavljaju preventivne aktivnosti u sklopu kojih, tijekom trajanja turističke sezone informiraju i savjetuju građane i turiste o onome što mogu sami poduzeti kako bi zaštitili svoju imovinu, odnosno smanjili mogućnost počinjenja raznih vrsta kažnjivih radnji.

Narednih dana informativni punktovi bit će održani prema sljedećem rasporedu:

  1. kolovoza od 9 do 11 sati u Rijeci, Preluk
  2. kolovoza od 10 do 12 sati u Opatiji, Maršala Tita bb ( kupalište Slatina)
  3. kolovoza od 9 do 11 sati u Selcu – Uvala Slana
  4. kolovoza od 10 do 12 sati u Ičićima, Liburnijska 9
  5. kolovoza od 9.30 do 11.30 sati u Rijeci, Podkoludrica bb
  6. kolovoza od 10 do 12 sati u Bakru
  7. kolovoza od 10 do 12 sati u centru Lovrana te obilazak kampa u Medveji

Proteklog tjedna policijski službenici policijskih postaja Policijske uprave primorsko-goranske održali su informativne punktove zajedno s policijskim službenicima iz Slovenije i Slovačke, a koji ovdje borave u sklopu projekta „Sigurna turistička destinacija“. U neposrednoj komunikaciji savjetovali su građane i turiste te im podijelili više od 200 letka s informacijama i korisnim savjetima.

Informativni punktovi održani su u trgovačkom centru na području Škurinja u  Rijeci te na plažama i u kampovima u  Crikvenici, Rijeci i Baškoj, gdje su prolaznike i posjetitelje savjetovali o samozaštiti i prevenciji krađa na plažama, krađama bicikla, motocikla, provalama u motorna vozila i stanove. Također je domaćim i stranim nautičarima i voditeljima brodica podijeljen letak na hrvatskom i engleskom jeziku s informacijama o sigurnosti plovidbe na moru, uz upozorenje da ne smiju glisirati u prostoru 300 metara od obale, da od ograde uređene plaže moraju ploviti na udaljenosti većoj od 50 metara te 150 metara od obale prirodne plaže.

Poseban naglasak u preventivnim aktivnostima bio je usmjeren prema zaštiti djece koja se u ljetnim danima prevoze u vozilima. Roditelje-vozače i  sve ostale koji brinu i prevoze djecu savjetovalo se da djecu ne ostavljaju samu ili bez nadzora u vozilu. Budući da i kraći boravak djece u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice, podijeljeni su im letci „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima“ s korisnim savjetima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“, ali i s informacijama o kaznenoj odgovornosti roditelja u ovakvim slučajevima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari