ODLIČNO

RRA PGŽ i HUP potpisali sporazum s ciljem jačanja regionalnog inovacijskog sustava

Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije i Hrvatska udruga poslodavaca potpisali su sporazum o suradnji s ciljem razvoja i promocije regionalnog inovacijskog ekosustava kroz RIMaP platformu.

Riječ je o digitalnoj inovacijskoj platformi za prijenos znanja između akademske zajednice i gospodarstva s ciljem razvoja inovacijskog ekosustava u regiji. Platforma umreža gospodarske subjekte, poduzetnike, istraživače, znanstvenike, javni i nevladin sektor, te potiče povezivanje razvojnih projekata i potreba gospodarskog i javnog sektora s istraživačkim i inovacijskim rješenjima znanstvenog sektora.

Omogućuje mapiranje potreba na polju razvoja i implementacije naprednih tehnologija s potencijalom stvaranja proizvoda i usluga više dodane vrijednosti objedinjujući resurse, opremu, infrastrukturu, znanja, kompentencije, te dostupnost ljudskog kapitala u regiji. Platforma je ujedno centralno mjesto razmjene informacija o tehnološkim trendovima, dostupnim izvorima financiranja i sl.

HUP će aktivno motivirati i informirati članove radi sudjelovanja u radu RIMaP platforme, te doprinositi umrežavanju gospodarstva sa znanstveno-istraživačkim sektorom. HUP i RRA PGŽ zajednički će promovirati platformu i uspješne razvojne projekte pokrenute temeljem iste.

Projekt RiMaP iniciran je od strane Regionalne razvoje agencije PGŽ u sklopu projekta „PGŽ – Pametna regija“ uz podršku Primorsko-gornakse županije. Sveučilište u Rijeci, ključni partner na projektu, putem Centra za umjetnu inteligenciju i kibernetičku sigurnost izradilo je platformu. U procesu razvoja i održavanja aktivno sudjeluje i Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.

Uključivanje i prijava omogućena je na poveznici: https://rimap.uniri.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari