Riječka policija pojačano pazi na školarce

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pojačani nadzor naglašen je u vrijeme početka i završetka nastave u školama

Tijekom mjeseca rujna u okviru akcije Ministarstva unutarnjih poslova „Poštujte naše znakove“, koja je usmjerena na zaštitu djece i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prometu, policijski službenici pojačano nadziru promet na prilaznim cestama, ulicama i raskrižjima u blizini škola, a po potrebi i upravljaju prometom.

Dio je to plana prevencije sigurnosti u prometu za djecu, posebno za prvašiće u njihovim prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.

Provedba plana naglašena je u vrijeme početka i završetka nastave u školama, gdje se pri tom prema vozačima koji čine prometne prekršaje (naročito prekršaje nepoštivanja prednosti prolaska pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu, ali i ostale prekršaje u zonama škola) poduzimaju sve zakonom propisane mjere.

Jutros smo tako neposredno prije početka nastave zabilježili uz Osnovnu školu „Škurinje“ u Rijeci regulaciju prometa koju je vodio policijski službenik I PP Rijeka.

Tom prilikom je više djece samostalno i uz pratnju roditelja, pod nadzorom policije prelazeći kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu ujedno i usvajalo pravila ponašanja u prometu.

Inače, na cijelom području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske uz policijske službenike promet u zonama škola nadziru i pripadnici školskih prometnih jedinica te djelatnici nadležnih prometnih redarstava.

Prometna policija i ostali navedeni sudionici narednih će dana provoditi i ostale aktivnosti preventivno-edukativnog, kao i represivnog karaktera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari