TKO ĆE OSTATI RADITI? Iz Uljanika i 3. maja otišlo 400 radnika, samo u petak njih 30-ak

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Radi se o ljudima koji su zbog neizvjesnosti koja traje mjesecima, ne čekajući rasplet krize, odlučili da nisu više spremni svoju sudbinu vezati uz sudbinu brodogradilišta

Prema procjenama sindikalista, Uljanik je tijekom štrajka napustilo više od stotinu radnika, a od početka izbijanja krize brojka se penje na više od 400 ljudi na obje lokacije, u Puli i Rijeci.

Radi se o ljudima koji su zbog neizvjesnosti koja traje mjesecima, ne čekajući rasplet krize, odlučili da nisu više spremni svoju sudbinu vezati uz sudbinu brodogradilišta, već su dali otkaz i egzistenciju potražili na nekom drugom mjestu.

Prema informacijama Novog lista, čak 30-ak njih svoju je karticu zadnji put na porti provuklo u petak, zadnjeg radnog dana u prošlom mjesecu, koji je ujedno bio i zadnji dan štrajka, na dan kad je među radnike već stigla vijest da je isplata plaće za srpanj ipak osigurana.

Ljudski potencijal i znanje uvijek su bili najjače oružje brodogradilišta i u pregovorima s brodovlasnicima i potencijalnim poslovnim partnerima i u kovanju planova za budućnost. I premda su ga i dosadašnje krize kroz koje je prolazilo brodogradilište pomalo grickale i smanjivale, nukleus te priče o snažnom ljudskom potencijalu ipak se uspijevao zadržati na okupu, no čini se da bi najnovijim događajima i pojačanim egzodusom stručne radne snage i on mogao biti ozbiljno uzdrman.

Podsjetimo, Uljanikovi kupci otkazali su s 1. rujna ugovore za ukupno četiri novogradnje, izvijestio je Uljanik u ponedjeljak putem Zagrebačke burze.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari