JEDNA OD RIJEČKIH ZNAMENITOSTI

Video | Riječka ribarnica na Tripadvisoru proglašena top destinacijom, pogledajte zašto!

Za neke Trsatska gradina, za druge riječka ura a za većinu riječka ribarnica koja je na Tripadvisoru dobila visoku ocjenu za top turističku atrakciju u gradu. Ekipa Kanala Ri provjerila je zašto!

Ovo su učenici 2. razreda Osnovne škole Kozala i danas su turisti u vlastitom gradu. Otkrivaju najšareniji dio Rijeke, s naglaskom na onaj plavi dio tržnice.

Oduševljenje viđenim najmlađih turista nije izostalo!

“Kao prvo zgrada je fascinantna, ono što montipajtonovac Michael Palin rekao kada je posjetio Rijeku – ovo je katedrala ribe, zbog ukrasa i dekoracije”, kaže turistička vodičkinja Sandra Bandera.

Riječki arhitekt Carlo Pergoli glavni je tvorac današnje ribarnice.

Riječka ribarnica oduvijek je bila mjesto okupljanja brojnih Riječana. No odnedavno njezinu iznimnu turističku vrijednost prepoznala je i najveća web platforma za ocjenjivanje turističkih znamenitosti.

I tako malo po malo riječka ribarnica postala je nezaobilazno mjesto turističkih posjeta.

“Izgrađena je 1916. i već je tada imala električnu energiju…”, započela je svoju priču o riječkoh ribarnici Dragana Šmitran Babić, voditeljica odnosa s javnošću TD Rijeka plus.

“Čuo sam, da, ovo je jedno od najpoznatijih mjesta za obići u Rijeci, svi turisti bi trebali upoznati ovo mjesto i kupiti ribu”, kaže Roman iz Ukrajine.

“Nismo još ni stigli pogledati arhitekturu ali je jako lijepo.”, dodaje Ukrajinka Anastasia.

Sve navedeno već godinama znaju vrijedne prodavačice koje gotovo 365 dana na godinu nude svježu, doslovno živu ribu.

“Hvala dragom Bogu i našim nadležnima da su je počeli sređivati, a s obzirom da smo najstarija ribarnca u Europskoj uniji trebali bi svi to znati i cijeniti”, mišljenja je prodavačica Irena.

I kako to bude, obično kad nam netko sa strane ukaže na vrijednosti i ljepote koje imamo, možda zastaneno i koji put podignemo glavu koji metar više.

Kad je ribarnica u pitanju, isplatit će se, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari