GRADONAČELNIKOV KOLEGIJ

Grad Rijeka će mjesečno sufinancirati hranu za pse udomljene iz Skloništa za životinje u Liču

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

S ciljem poticanja građana na udomljavanje pasa iz Skloništa za životinje u Liču, Grad Rijeka će subvencionirati hranu za pse, na način da će sudjelovati u sufinanciranju hrane prvih godinu dana s 200 kuna mjesečno.

Trenutno su u proračunu Grada Rijeke za ovu godinu za ovu svrhu osigurane 24 tisuće kuna.

Tijekom 2021. godine iz Skloništa „Lič“ udomljeno je 20 pasa s područja grada Rijeke.

VIDEO DANA:

Grad Rijeka će i ove godine biti pokrovitelj Festivala znanosti, koji se u Rijeci od 2. do 7. svibnja održava po dvadeseti put. Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja. Nakon dvije godine u kojima je Festival morao biti održan najvećim dijelom u online formatu, ove godine će se ponovno održati kao i u svim ranijim godinama, odnosno događaji će se odvijati uživo.

Usvojene su odluke koje se tiču protupožarne zaštite: Program aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara na području grada Rijeke u 2022. godini, Plan motrenja, čuvanja i ophodnje otvorenog prostora i građevina za koje prijeti povećana opasnost od nastajanja i širenja požara te Odluka o ustrojavanju Motriteljsko-dojavne službe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari