Riječka specijalna jedinica policije „Ajkule“ obilježila 24. godišnjicu osnutka

Polaganje vijenaca u Aleji branitelja - 24. obljetnica osnutka "Ajkula"

Povodom 24. godišnjice osnivanja Specijalne jedinice policije Rijeka -„Ajkula“ i Dana Udruge, delegacije Specijalne jedinice policije Rijeka, PU Primorsko – goranske, pripadnici Udruge Specijalne policije Domovinskog rata „Ajkula“, te predstavnici Županije Primorsko-goranske i Grada Rijeke, uz postrojeni počasni vod, položili su vijence i zapalili svijeće u Aleji hrvatskih branitelja na Centralnom gradskom groblju Drenova.

Na današnji dan, 8. travnja 1991. godine, osnovana je Specijalna jedinica policije „Ajkule“. Pripadnici jedinice obilježili su danas 24. godišnjicu osnivanja i Dan Udruge. Pripadnicima „Ajkula“ su se povodom obilježavanja njihove godišnjice pridružili i predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, roditelji i članovi obitelji stradalih specijalaca u Domovinskom ratu, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, te brojni prijatelji i poznanici riječkih specijalaca.

Povodom godišnjice, položeni su vijenci na Aleji poginulih branitelja Domovinskog rata na Centralnom gradskom groblju Drenova. U ime Grada Rijeke polaganju su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić, voditelj Službe općih poslova Odjela za gradsku samoupravu i upravu Milovan Frlan i pročelnik Odjela za gradsku samoupravu i upravu Mladen Vukelić.

Polaganje vijenaca u Aleji branitelja na Gradskom groblju Drenova
Polaganje vijenaca u Aleji branitelja na Gradskom groblju Drenova

U sklopu programa obilježavanja godišnjice, na Kukuljanovu je održano postrojavanje ratnih veterana SJP Rijeka i polaganje vijenaca na spomeniku i spomen zidu, a u katedrali Sv. Vida održana je misa zadušnica za sve poginule i preminule specijalce „Ajkula“ te sve poginule hrvatske branitelje. Također su položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomeniku i spomen zidu ispred zgrade PU Primorsko – goranske, te su otvoreni i blagoslovljeni kancelarijski uredi Udruge u prostorima Policijskog doma.

U subotu 11. travnja na rasporedu su cjelodnevne zabavno-sportske aktivnosti u kojima će sudjelovati članovi SJP „Ajkula“, članovi Udruge i gosti, a tom prigodom bit će organizirano i natjecanje Udruga iz Domovinskog rata u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću te turnir u boćanju i kartanju.

Udrugu Specijalne policije Domovinskog rata „Ajkula“ čine članovi SJP „Ajkule“-Rijeka koji su prošli kroz Jedinicu od njenog osnivanja 8. travnja 1991. godine do danas. Zadaća udruge je čuvanje vrijednosti i širenje istine o Domovinskom ratu, čuvanje uspomena na herojska djela pripadnika SJP Rijeka u Domovinskom ratu, zaštita časti i dostojanstva svih pripadnika SJP Rijeka te pružanje pomoći i skrbi o članovima Udruge.
U Domovinskom ratu poginulo je osam pripadnika SJP “Ajkule”.

(I. B./Grad Rijeka)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari