NA PLATFORMI 'ČINI PRAVU STVAR'

Riječka udruga pokrenula prikupljanje 30.000 kuna za opremanje kuhinje za mlade s teškoćama u razvoju

Riječka udruga Društvo za istraživanje i potporu pokrenula je izazov na fundraising platformi Čini pravu stvar s ciljem prikupljanja 30.000 kuna za opremanje nove kuhinje u kojoj će mladi s teškoćama razvijati nove vještine.  

Kulinarske aktivnosti dio su DIP-ovog programa u sklopu kojeg se provode razne aktivnosti za jačanje vještina za samostalni život i pronalazak zaposlenja, a jedan od najbitnijih koraka u postizanju samostalnosti je usvajanje kulinarskih vještina, koje korisnici ovog programa razvijaju uz podršku DIP-ovih stručnjaka i volontera. Glavni problem je nedostatak prostora što otežava učenje i upravo zato predstavnici Društva pokrenuli su ovaj izazov kako bi korisnicima omogućili brojne prilike za rad i učenje.

Prema riječima članova i korisnika udruge osobe s invaliditetom i teškoćama u razvoju žele postati neovisni i samostalni čemu je preduvjet, između ostalog, naučiti kuhati. Da bi u tome uspjeli potrebna im je pomoć donatora za opremanje kuhinje u kojoj bi mogli naučiti potrebne vještine.

Glavni fokus djelovanja udruge je pružanje socijalnih usluga poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Njima pristupaju programima prevencije društvene isključenosti, promocije zdravog načina života, humanosti i solidarnosti, a brigu o programima vode mnogobrojni stručnjaci iz različitih područja medicine, psihologije, rehabilitacije, likovnog i glazbenog te druge osobe koje imaju puno entuzijazma i ljubavi za druge.

Platforma Čini pravu stvar jedinstvena je društvena platforma A1 Hrvatske za dobrotvorni fundraising koja na jednom mjestu okuplja pojedince koji žele pomoći ili osvijestiti javnost o nekom problemu te udruge kojima je pomoć potrebna. Postavljanjem osobnog izazova i odabirom udruge kojoj je izazov posvećen, svatko se može angažirati i na jednostavan način, uz pomoć prijatelja i poznanika, prikupiti donacije za odabranu udrugu. Trenutačno na platformi sudjeluje 50 udruga, a zajedno su do sada prikupili gotovo 2 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari