POSEBAN PANEL

U Opatiji će se održati panel rasprava “PODUZETNIČKE ĆAKULE”: “Održivost poduzetništva u turizmu”

Foto: Facebook/ FMTU

U Opatiji će se održati razgovor “Održivost poduzetništva u turizmu”. Posebnost ovoga panela jest da će se po prvi put Poduzetničke Ćakule Grada Opatije i Centra za inovacije u turizmu Hubbazia održati u suradnji s gostujućim partnerom na tri panel – rasprave, odnosno na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Prvi zajednički panel Hubbazije i Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu održat će se ove srijede, 26. listopada 2022., s početkom u 9.00 sati, Dvorana Kvarner – B2 na 2. katu Fakulteta.

O cijelom rasponu pojma održivosti i njegove povezanosti s poduzetništvom i turizmom govorit će troje panelista koji pristižu iz različitih smjerova koje tema obuhvaća:

–             dr.sc. Ines Milohnić, redovita profesorica na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija, između ostalog i nositeljica kolegija Poduzetnički menadžment održivog razvoja na poslijediplomskom doktorskom studiju “Menadžment održivog razvoja”

–             Nedjeljko Pinezić na panelu će govoriti kao, između ostaloga, dugogodišnji savjetnik – trener u projektima razvoja održivog turizma UNDP-a i USAID – a, u zemljama Zapadnog Balkana

–             mag. oecol., Virna Klarić, predsjednica Udruge Eko Liburnia čija je filozofija djelovanja usmjerena na održivost tradicije, prirodnih vrijednosti i socijalno prihvatljivih gospodarskih djelatnosti za lokalnu zajednicu.

Da održivost znači i opstanak za budućnost, vjerujemo, nije potrebno posebno naglašavati, no kako se ona sve može ostvariti u našoj konkretnoj lokalnoj zajednici kojoj pripadamo kao građani – pojedinci, kako kroz turističku destinaciju koju gradimo, a kako održivost smijemo koristiti i kao društvo poduzetnika, čut ćemo upravo na ovoj panel raspravi koju će moderirati HRT-ova radijska voditeljica Vedrana Lisica.

Za one koji žele znati više – što su Poduzetničke ćakule?

U Opatiji je 2021. godine otvoren poduzetnički inkubator HUBBAZIA – Centar  za inovacije u turizmu. Radi se o novouređenom i moderno opremljenom prostoru koji u sklopu svojega programa nudi kvalitetne edukacije i program realiziranja poslovnih turističkih ideja. Same Poduzetničke ćakule razvile su se kao podupirući interaktivni projekt u kojem jednako uživaju i panelisti, ali i publika s naglaskom na budućim ili mladim poduzetnicima kojima su informacije i iskustva različitih pristupa poduzetništvu izuzetno vrijedni. To je ukratko i osnovni cilj ovih panela – približiti polaznicima i ostalim stanovnicima našeg kraja poduzetništvo i poduzetničke trendove s naglaskom na turizmu.

Dosad se održalo devet susreta s odličnim panelistima pod kapom  “Poduzetničkih Ćakula” koje su zbog atraktivnih tema, stručnih gostiju i odlične atmosfere te konekcije s publikom oduševile i publiku i paneliste:

  • Suradnja u poduzetništvu: Antun Bašić (Gordon Hill), Neven Jušić (Kvarner Color) i Mauricio Počekaj (predsjednik UO Opatija),
  • Mediji i poduzetnici: Robert Zeneral (Ri portal), Edi Prodan (Novi list) i Ljiljana Vidmar (Grad Opatija),
  • EU fondovi: Sandra Anić (Aestus Consulting), Tomislav Kovač (Dblox modular) i Stefano Ladavac (Infinity Luxury),
  • Franšize: Ivan Starčević (Taxi Cammeo), Andrija Čolak (Colak Franschise Consulting) i Loris Dessardo (Auro Domus),
  • Eno-gastro prilike: Renata Vincek (TZ Kvarner), Daria Grošić (Hedonist) i Josip Orišković (A.S.I. sommelier),
  • Poduzetničke ideje: Nikša Kalčić (Aestus), Sandra Anić (Aestus) i Goran Lučin (Aestus),
  • Trendovi privatnih iznajmljivača: Mirko Bulić (Udruga iznajmljivača), Stjepan Brašnić (Interhome AG), te Filip Kovačić (Opatija hills),
  • Izazovi ulaganja u turističku destinaciju: Fernando Kirigin (gradonačelnik Grada Opatije), Tihana Radojković (Amadria Park), te dr.sc. Daniela Soldić Frleta (FMTU).
  • Financiranje poduzetnika i zaštita intelektualnog vlasništva: Vesna Bartolović Stančić (HBOR), Ivan Čop (ZABA), te Neven Tamarut (STEP RI).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari