OBOLJELI OD EPILEPSIJE

Riječke znamenitosti će u ponedjeljak svijetliti ljubičastom bojom

Photo:Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka se u ponedjeljak, 14. veljače 2022. godine, osvjetljavanjem gradskih znamenitosti ljubičastim svjetlom pridružuje obilježavanju Međunarodnog dana epilepsije i Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije.

Na inicijativu Klinike za neurologiju KBC-a Rijeka Grad Rijeka i Lučka uprava Rijeka osvijetlit će fontane na Jadranskom trgu i lučke dizalice na Molo Longu ljubičastim svjetlom te se tako pridružiti kampanjama “Osvijetlimo epilepsiju” i “Upalimo svjetla za epilepsiju” kojima se obilježavaju Međunarodni dana epilepsije i Nacionalni dana oboljelih od epilepsije.

Odluku o obilježavanju Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije donio je Hrvatski sabor 17. listopada 2008. godine, dok je Međunarodni dan epilepsije pokrenut inicijativom Međunarodnog ureda za epilepsiju (IBE) i Međunarodne lige protiv epilepsije (ILAE) i od 2015. godine se obilježava  drugog ponedjeljka u veljači.

VIDEO DANA:

Epilepsija je poremećaj funkcije mozga koji se očituje epileptičnim napadajima – iznenadnim epizodama poremećene motorike, senzibiliteta, ponašanja, percepcije, a u određenom broju slučajeva i svijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari