ZA OBOLJELE OD EPILEPSIJE

Riječke znamenitosti će u ponedjeljak zasvijetliti u ljubičastoj boji

Photo:Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka se u ponedjeljak, 13. veljače 2023. godine, osvjetljavanjem gradskih znamenitosti ljubičastim svjetlom pridružuje obilježavanju Međunarodnog dana epilepsije i Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije.

Na inicijativu Klinike za neurologiju KBC-a Rijeka, Grad Rijeka i Lučka uprava Rijeka osvijetlit će fontane na Jadranskom trgu i lučke dizalice na riječkom lukobranu ljubičastim svjetlom te će se na taj način pridružiti kampanjama “Osvijetlimo epilepsiju” i “Upalimo svjetla za epilepsiju” kojima se obilježavaju Međunarodni dan epilepsije i Nacionalni dan oboljelih od epilepsije.

Odluku o obilježavanju Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije donio je Hrvatski sabor 17. listopada 2008. godine, dok je Međunarodni dan epilepsije pokrenut inicijativom Međunarodnog ureda za epilepsiju (IBE) i Međunarodne lige protiv epilepsije (ILAE) i od 2015. godine se obilježava drugog ponedjeljka u veljači.

Epilepsija je poremećaj funkcije mozga koji se očituje epileptičnim napadajima – iznenadnim epizodama poremećene motorike, senzibiliteta, ponašanja, percepcije, a u određenom broju slučajeva i svijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari