U KUGLANI SRC MLAKA

Galerija | Otvoren Svjetski kup u pojedinačnom kuglanju

U kuglani SRC Mlaka održano je svečano otvorenje Svjetskog pojedinačnog kupa u kuglanju koje se u Rijeci održava od 9. do 12. veljače.

Natjecanje koje je okupilo 64 ponajboljih kuglača iz 13 europskih zemalja održava se u dvije kategorije – svjetski pojedinačni kup U23 i svjetski pojedinačni kup za žene i muškarce, a natječu se kuglačice i kuglači iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke, Estonije, Njemačke, Mađarske, Italije, Sjeverne Makedonije, Poljske, Slovenije, Srbije i Slovačke.

Otvorenju su nazočili riječki gradonačelnik Marko Filipović, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza Tonči Mikac predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, tajnica Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Katja Luketić i predsjednik Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Veljko Karabaić.

Riječki gradonačelnik pozdravio je sudionike natjecanja i poželio im puno sportskog uspjeha. „Drago mi je što je upravo Rijeka domaćin ovog natjecanja budući da je Hrvatska prepoznata kao uspješna kuglačka zemlja“, rekao je Filipović i pozvao natjecatelje da u slobodnom vremenu razgledaju grad i da se ponovo vrate u Rijeku kao posjetitelji.

„Ovo natjecanje okupilo je europsku kuglačku elitu, bilo da se radi o uspjesima kroz svoje reprezentacije ili klubove, stoga želimo na natjecanje prođe uspješno i da natjecatelji ostvare dobre rezultate, ali prilika je ovo i gledateljima da se bolje upoznaju s ovi sportom“, rekao je prilikom otvorenja natjecanja predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza Tonči Mikac i poželio svima puno uspjeha.

Od hrvatskih natjecatelja na prvenstvu će nastupiti Alen Kujundžić, Valentina Gal, Amela Nicol Imširović, Paola Polanšćak i Luka Požegaj.

Natjecanje se igra eliminacijskim sistemom, ždrijebom se određuju parovi osmine finala te se igra na ispadanje sve do finala.

Sva tri dana, natjecanja će počinjati u 9:30 sati, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari