31. OŽUJAK

Riječke znamenitosti u četvrtak u tamnocrvenoj boji povodom Međunarodnog dana borbe protiv multiplog mijeloma

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U četvrtak, 31. ožujka 2022. godine, na Međunarodnog dana borbe protiv multiplog mijeloma, riječke gradske znamenitosti biti će osvijetljene tamnocrvenim svjetlom.

Osvjetljavanjem fontana na Jadranskom trgu, Trsatske gradine i lučkih dizalica na Molo Longu tamnocrvenom bojom, Rijeka se pridružuje i daje podršku aktivnostima udruge MijelomCRO u obilježavanju 31. ožujka, Međunarodnog dana borbe protiv multiplog mijeloma.

Cilj obilježavanja je podizanje svijest o ovoj bolesti, poboljšanje dijagnostike za njezino rano otkrivanje, omogućavanje dostupnosti lijekova za liječenje svim bolesnicima te poticanje daljnjih istraživanja u liječenju ovog raka krvi koji pogađa oko 750.000 ljudi u svijetu.

MijelomCRO je neprofitna udruga koja pruža podršku oboljelima od multiplog mijeloma, karcinoma plazma stanica koštane srži te njihovim obiteljima i njegovateljima.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari