VELIKA STVAR

Svečano otvorena Hrvatska čitaonica Draga, u prigodnom programu uživali i veliki i mali

Hrvatska čitaonica je od iznimnog povijesnog interesa Drage te predstavlja kulturnu povijest mjesta, stoga su mještani u dogovoru sa Mjesnim odborom odlučili ponovno pokrenuti rad čitaonice i Udruge i dana 16.11.2021. održana je skupština Hrvatske čitaonice Draga.

Draška čitaonica mora postati kulturno i informacijsko središte koje mještanima osigurava pristup znanju, informacijama i kulturnim sadržajima za potrebe obrazovanja, cjeloživotnog učenja, informiranja te razonode.

Ponovni početak rada Hrvatske čitaonice, Vijeće Mjesnog odora Draga i Hrvatska čitaonica Draga obilježili su prigodnim programom za sve mještane koji se održao u subotu 26. i nedjelju 27. ožujka 2022.

U subotu 26.03. 2022. mještani su mogli pogledati izložbu slika mlade Dražanke Nike Dušak slikarice Akademije za Primijenjenu umjetnost kao i izložbu kostima kroz 20 godina djelovanja Karnevalske grupe „Draške maškare“ i sudjelovanja grupe na Riječkom karnevalu.

Glazbenim nastupom Riječkog komornog zbora Val i Pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan svečano je otvorena Hrvatska čitaonica Draga.

U nedjelju 27. ožujka 2022. u prostoriji Hrvatske čitaonici Draga održala se je za djecu radionica izrade bookmarka, a nastavilo se je druženje u disco tonu gdje su se djeca međusobno upoznala i zabavila te se već raduju novoj radionici koja će se održati povodom obilježavanja Uskrsa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari