PLEMENIT POVOD

Riječke znamenitosti u ponedjeljak će biti osvijetljene crvenom bojom

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Osvjetljavanjem fontana na Jadranskom trgu u večernjim satima i lučkih dizalica na Molo Longu crvenim svjetlom, Rijeka se od ponedjeljka, 7. veljače pridružuje obilježavanju Svjetskog tjedna dječjih srčanih grešaka

Osvjetljavanjem gradskih znamenitosti crvenim svjetlom tijekom tjedan dana Rijeka se pridružuje inicijativi Udruge Veliko srce malome srcu kojoj je cilj skrenuti pozornost javnosti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grešaka kod djece te dati potporu njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju.

Udruga Veliko srce malome srcu je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim grješkama i drugim srčanim bolestima.

Osnovni ciljevi Udruge su razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grešaka, potpora njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju, prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove kao i pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima i greškama te osvješćivanje građana o tome što znači biti dijete sa prirođenom srčanom greškom ili bolesti, odnosno što što znači biti njihov roditelj ili liječnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari