Video | Više od 50 vozača Autotroleja je zbog premorenosti na bolovanju; Evo što o tome kažu Riječani

Pixsell - Screenshot Kanal Ri

Autotrolej je zbog toga bio primoran reducirati vozni red na gradskim linijama

Pregovori sindikata i poslodavaca očekuju se početkom sljedećeg tjedna a vozači poručuju – ‘Platite nas, jer neće imati tko voziti!’

U Autotroleju od 280 vozača njih 50-tak ne radi, ali ne zato što su u štrajku

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

“Ne, ne nitko ne štrajka, ovo je sve posljedica korone i posljedica premorenosti vozača, znači previše radimo – znamo dnevno i po 14 sati raditi i to već traje mjesecima, čak bih rekao i godinama. Ljudi su premoreni i iscrpljeni”, kaže Mateo Mavrić, predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika Autotroleja Rijeka za Kanal Ri.

Zahtjevi sindikata su vrlo jasni.

“Mi tražimo od našeg poslodavca povećanje plaće za 2000 kuna brutto plus stalni dodatak od 400 kuna netto za marendu”, dodaje Mateo Mavrić.

Poslodavac mora razmotriti financijsku stranu priče i onda pregovori mogu započeti, a oni se očekuju početkom slijedećeg tjedna.

“Očekujem poziv direktora za sastankom da vidimo što on kaže na to, na našu ponudu, kad ju je razmotrio – koliko ga to košta financijski i je li to izvedivo”, kaže predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika Autotroleja Rijeka.

Ako pregovori ne urode plodom sve su opcije otvorene.

“Sve sindikalne daljnje aktivnosti ćemo provoditi u suradnji sa našim članstvom. Održat će se referendum unutar članstva sindikata i donijet ćemo odluku što i kako dalje”, odlučan je predsjednik Sindikata Mateo Mavrić.

Moramo se odmoriti, ne možemo više ovako raditi, kažu u sindikatu. I zbog toga je u Autotroleju na snazi reducirani vozni red na dijelu gradskih autobusnih linija.

Što kažu putnici, pogledajte u videu!

Pregovori sindikata i poslodavca očekuju se početkom sljedećeg tjedna, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari