POLEMIKA NA DRUŠTVENOJ MREŽI

Riječki azil o suradnji s Kastvom: “Nemaju sluha za životinje”. Grad Kastav: ‘Ove godine niste se ni javili’

Nedavno se riječki azil na svom službenom Facebook profilu javno požalio na mukotrpnu suradnju s Gradom Kastvom, a posebice na posljednju odluku Grada koja ih je potpuno razočarala.

Objavu prenosimo u cjelosti.

Već nas dugo nešto muči. Grad Kastav.
Svaki puta kad nešto trebamo, a trebamo stalno, bilo cesta, struja, voda (nastavi niz), uvijek se nađe nekolicina ljudi koja nas u komentarima uputi na Grad Kastav. Onda samo budemo još tužniji i više razočarani.
Nije da nismo mi pitali, nije da niste vi pitali… Ali uvijek dobijemo odbijenicu. Cesta… Ne možemo vama napraviti cestu dok sve kuće nemaju asfaltiran prilaz.. Ne možemo vam povući struju s NOVOG groblja jer je nema dovoljno i stupovi, to košta… A voda, to ne, to moramo tražiti dozvolu privatnih parcela.. samo odaberite razlog.
Ok, nemaju sluha za životinje. Najrađe bi nas negdje deportirali (to je bila ideja). Ali onda, je kulminiralo s tim da je izabrana Veterinarska stanica Rijeka kao sklonište s kojim grad Kastav ima sklopljen ugovor. I to BEZ objavljenog natječaja!!!
Nisu nam dali priliku niti da damo svoju ponudu, iako smo je poslali prije toga.
Iako znaju da smo jeftiniji i da smo na njihovom području, “njihovi”, a plaćati će prijevoz pasa u Lič (za svakog psa po kilometru Kastav-Lič, pa sad računajte…)
Na naš upit kad će izaći natječaj, dobili smo odgovor da su si oni sami direktno odabrali, bez natječaja. Skupljeg i lošijeg. A to plaćaju građani Kastva.
Umjesto da se mi osjećamo loše, Grad Kastav, sramite se
.”

Na istu objavu je reagirao i Grad Kastav, i to komentarom na Facebook profilu grada:

Žao nam je što nas prozivate ovako jer smo vam zaista uvijek bili spremni pomoći iako niste na području grada Kastva. Financirali smo vas stoga na jedni mogući način kroz program javnih potreba gdje ste i lani dobili sredstva, a ove se godine niste javili. Uključujemo se i u vaše programe poput „Šapicama po Kastvu“ gdje također dobivate besplatno svu moguću infrastrukturu. Prozivke da radimo s drugima, a ne s vama također ne stoje jer ste nas tek za ovu godinu obavijestili da ste legalizirali djelatnost koju smo do sad obavljali s ovlaštenim tvrtkama koje također nisu na našem području. I u zadnjem broju Glasa kastavskog objavili smo edukativne sadržaje kako bi potaknuli građane na udomljavanje kućnih ljubimaca. Svjesni smo da uvijek može i više i bolje ali nam je žao da samo nas prozivate iako smo pomagali na mnoge načine.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari