POVODOM DANA PGŽ

Let 3 nagrađen županijskom nagradom, evo i drugih dobitnika!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Župan Zlatko Komadina pozvao građane da izađu u srijedu na izbore i iskoriste svoje biračko pravo.

Župan Zlatko Komadina s redovite konferencije za novinare uputio je poziv svim građanima da izađu u srijedu na izbore i iskoriste svoje biračko pravo, da ne bi, prema njegovim riječima, odlučivala manjina umjesto većine. Skrenuo je pozornost na nelogičnost novih izbornih jedinica prema kojima je PGŽ podijeljena u dvije, onu 7. i 8.

Najavio je održavanje svečane sjednice Županijske skupštine povodom Dana Primorsko-goranske županije, u četvrtak, 18. travnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, na kojoj će biti upriličena dodjela županijskih nagrada. Miljenko Mišljenović ovogodišnji je laureat nagrade za životno djelo dok su rock grupa Let 3, Nikola Kurti i Danijel Frka dobitnici godišnjih nagrada za 2023. godinu.

Miljenku Mišljenoviću priznanje je dodijeljeno za iznimna postignuća u djelatnosti socijalne skrbi na području Primorsko-goranske županije s posebnim naglaskom na zaštitu prava i interesa osoba s invaliditetom. Rock grupa Let 3 nagrađena je za spektakularnu pobjedu na DORI 2023. te za sveukupni doprinos glazbenoj sceni i promociji Rijeke i Primorsko-goranske županije kao jedan od njihovih najuspješnijih brendova. Nikola Kurti za uspješne humanitarne akcije i nesebičnu pomoć potrebitima, a Danijel Frka za osobit doprinos u području kulture, tehničke kulture, očuvanja okoliša i zaštite kulturne baštine.

Župan je uputio i izraze sućuti povodom smrti Luciana Sušnja, velikog sportaša i velikog čovjeka s kojim je imao čast surađivati. Istaknuo je da je obilježio ovaj kraj i bio uzor mladim sportašima. Puno je dao za razvoj sporta u Primorsko-goranskoj županiji i gradu Rijeci, zaključio je Komadina.

Pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj najavila je obilježavanje Svjetskog dana dobrih djela u PGŽ-u ovog petka u okviru kojeg je planiran posjet predstavnika Županije azilima u Viškovu i Liču te informirala o rezultatima više javnih poziva za financiranje projekata civilnog društva.

Prema Odluci o rasporedu sredstava za pokroviteljstva, financiranje manifestacija i drugih događanja koja se provode od 1.1. – 30.6.2024. godine i od općeg su značaja za Primorsko–goransku županiju, financirat će se 195 manifestacija od 165 prijavitelja u ukupnom iznosu od 108.400,00 eura.

Raspoređuju se sredstva i za 112 prijavitelja s 147 programa/projekta u ukupnom iznosu od 138.800,00 eura pristiglih na Javni poziv za sufinanciranje programa i projekata u području branitelja i stradalnika, demokratske političke kulture, duhovnosti, hobističke djelatnosti, ljudskih prava, međunarodne suradnje, zaštite okoliša i prirode, te civilne zaštite u 2024. godini.

Za sufinanciranje programa i projekata udruga nacionalnih manjina u 2024. godini osigurano je 86.700,00 eura za 28 prijavitelja s ukupno 75 programa/projekta pristiglih na javni poziv.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari