RIJEČKI GRADONAČELNIK IZBJEGAO KAMERE HTV-a Stojanac: Obersnel jest na prijestolju, ali prijestolnica nije njegova!

Novi medijski skandal riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela! Odbio je poziv riječke novinarske ekipe HTV-a za davanje izjave za potrebe priloga u večerašnjem središnjem Dnevniku HTV-a!

Tema priloga bila je riječka kandidatura za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, a novinar Ranko Stojanac u podužem i uravnoteženom i objektivno intoniranom prilogu kroz razgovore s nizom sugovornika zaključio je kako Rijeka možda nema infrastrukturne prednosti poput nekih gradova-protukandidata (Pula, Osijek i Dubrovnik) poput moderne knjižnice, obnovljenih muzeja i drugo; no „Europsku prijestolnicu ionako će činiti programi i ljudi, a ne velebni objekti“ – otprilike je zaključio Stojanac.

Novinarev zaključak prisnažio je i pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar, a za prilog je govorio i Slaven Tolj, ravnatelj riječkog Muzeja za modernu i suvremenu umjetnost i jedan od kreatora programa riječke kandidature za EPK – oni su izrazili optimizam glede riječkih izgleda u „srazu“ s Pulom, Osijekom i Dubrovnikom.

Logika novinarskog priloga nalagala je da se ovako važan prilog u središnjem Dnevniku HTV-a za Rijeku i riječku kandidaturu za EPK zaključi izjavom gradonačelnika Rijeke i predsjednika Odbora za pripremu riječke kandidature Vojka Obersnela, no ovaj se – usrpkos važnosti informacije na nacionalnoj dalekovidnici – oglušio na novinarske pozive, jednostavno odbivši pojavljivanje u Dnevniku.

Kamera riječke ekipe HTV-a snimila je Stojanca pred zgradom Gradskog poglavarstva kako čeka Obersnela poput Godota, a Stojanac je prilog zaključio riječima: „Obersnel jest na prijestolju, ali prijestolnica ipak nije samo njegova!“.

Slažete li se s njim?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari