FOTO: JADRANSKE IGRE 2015. Maribor pobjednik prvog Međunarodnog polufinala na Bazenima Kantrida

U petak 4. rujna navečer na bazenima Kantrida u Rijeci održano je prvo Međunarodno polufinale ovogodišnjih Jadranskih igara. Šest odličnih ekipa natjecalo se za što bolji plasman koji bi ih odveo u Biograd na Moru, u Međunarodno finale Igara, a najuspješniji i najbliži Biogradu nakon prvog polufinala je ekipa Maribora (Slovenija) koja je pobjedila u prvom ovogodišnjem Međunarodnom polufinalu.

igre2

Prepun bazen na Kantridi i nikada bolji navijači koji su od početka do kraja glasno bodrili svoje ekipe, ali i protivničke kada je bilo potrebno te time pokazali zajedništvo i pravi duh Jadranskih igara, ono su po čemu ćemo najviše pamtiti prvo Međunarodno polufinale Jadranskih igara.

image

Ekipe Skopje (Makedonija), Niš (Srbija), Maribor (Slovenija), Harkany (Mađarska), Neum (Bosna i Hercegovina) te Pag (Hrvatska) snage su odmjerili u igrama streličari, spašavanje turistkinje, leteći vaterpolo, pršut, vino i veslo.

igre3

 

Domaći natjecatelji, Pažani, od početka su slovili za najveće favorite, no na probleme su naišli već u prvoj igri. Od starta pak se s druge strane slovenska ekipa iz Maribora nametnula kao potencijalni pobjednik što im je na koncu natjecanja i uspjelo.

igre4

Pag je tako ovog puta ostao bez zlata, no atmosfera koju su stvorili njihovi mnogobrojni navijači vjerojatno je prekrila i ono malo tuge koja se možda javila kod ekipe zbog gubitna onog najvišeg trona na jučerašnjem natjecanju.

igre5

Maribor je na koncu slavio s ukupno 57 bodova, Pag je osvojio drugo mjesto s ukupno 45 bodova, a Skopje se domoglo trećeg mjesta s ukupno 36 bodova.

igre6

Najnapetiji trenutci igara koji su publiku digli na noge bile su igre leteći vaterpolo gdje su se najviše iskazali Pažani i ekipa iz Skopja koji su atraktivnim vezanim potezima pokazali kako se vaterpolo treba igrati; ali i igra veslo u kojoj su Mariborčani bez premca bili najbolji, najuigraniji i najsinkroniziraniji te su s lakoćom pobijedili konkurenciju i osvojili maksimalan broj bodova.

igre7

Nakon prvog Međunarodnog polufinala, na redu je drugo i to već u nedjelju 6. rujna gdje će snage odmjeriti novih šest ekipa u borbi za prolaskom u Biograd na Moru – Herceg Novi (Crna Gora), Igalo (Crna Gora), Solin (Hrvatska), Moconesi (Italija), Bad Radkersburg (Austrija) te Velenje (Slovenija).

igre8

U veliko Međunarodno finale plasirat će se šest najboljih zemalja po ukupnom zbroju bodova iz oba polufinala. Ne sumnjamo da će i natjecanje u nedjelju biti napeto i zanimljivo kako za publiku tako i za natjecatelje koji s nestrpljenjem iščekuju rezultate drugog polufinala kako bi konačno svi saznali imena ovogodišnjih finalista koji će idući tjedan zaigrati Jadranske igre u Biogradu na Moru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari