"OVO NIJE RIJEKA"

Riječki HDZ “raspalio” po Three Monkeys baru; Optužili ih za rasizam!

Foto: Riportal

Jučerašnja objava moderatora službene Facebook stranice Three monkeys coctail bara  koja poziva HDZ-ove članove, glasače i simpatizere da ne dolaze u taj bar i koju smo prenijeli uz konstataciju kako je admin brisao negativne komentare te objave – u kratko vrijeme izazvala je veliku pažnju Riječana

Podsjetimo, iz Three Monkeys bara, ogorčeni višemjesečnim zatvaranjem ugostiteljskih objekata zbog pandemije koronavirusa i odluka/mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite odnosno Vlade RH, napisali su: “Povodom nagrade koju nam je uručio nas premijer jer smo bili vrlo disciplinirani i dobri a ta nagrada je da caffe barovi od ponedjeljka mogu prodavati kavu za van (do sada su mogle pumpe, frizerski saloni, kiosci itd) imamo zamolbu za sve članove, glasače i simpatizere hdza.

Kao krajnji čin poniženja što smo doživjeli od vas, naše vlade i vaseg premijera molimo v(ne zasluzujete veliko a) da ne dolazite u naš bar jer ovdje niste dobro došli.”.

Dragi nasi,
Jučerašnji status ne predstavlja stav osoblja lokala već vlasnika izrevoltiranog postupanjem vlade i stožera…

Objavljuje Three MonkeysSubota, 13. veljače 2021.

Na reakciju riječkog HDZ-a, iz pera predsjednika riječkog ogranka HDZ-a i gradskog vijećnika Josipa Ostrogovića, nije trebalo dugo čekati.

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

“Rijeka je oduvijek bila nešto posebno. Njezin antifašizam i građansko-liberalni štih odavno su nadišli granice Hrvatske.

Ponosni smo što smo “totalno drukčiji od drugih”. Riječani su se jednakim žarom odazvali pozivu na obranu od naci-fašizma kao i zovu domovine za borbu protiv velikosrpske agresije. Riječani svoje veliko srce pokazuju redovito prilikom odaziva na humanitarne akcije. Tragedija koja je nedavno pogodila Banovinu još je jednom ujedinila grad koji teče. To je Rijeka na koju sam ponosan.

Danas sam se ipak vrlo neugodno iznenadio kada je jedan poznati riječki kafić na svojim Facebook stranicama objavio proglas kojim moli sve članove, sve simpatizere i glasače HDZ-a da ne dolaze u njihov kafić jer nismo dobrodošli.

U njihove razloge ne želim ulaziti, a pogotovo me ne diraju njihove emotivne manipulacije i populističko dociranje. Kolektivna odgovornost bila je tekovina nekog drugog sistema, baš kao i proglasi kojima se neke skupine proglašavaju nepoželjnima. Nažalost, u ovom slučaju se građani Rijeke segregiraju zbog pripadnosti određenoj političkoj opciji što bi se moglo karakterizirati kao RASIZAM. U samoj „teoriji“ rasizma, radi se o predrasudama ili u gorim slučajevima o ideologijama, koje ne uvažavaju ravnopravnost svih ljudi i njihovih grupa u samoostvarivanju ljudskih prava i sloboda. U praksi, rasizam producira podjelu “rasa” ili njihovu diskriminaciju, prema nečijim kriterijima. Rasizam postoji tokom cijele povijesti čovječanstva, ali isto tako oduvijek postoje i rastuće snage koje se protiv njega bore i sve uspješnije ga suzbijaju.

I zato, poštovani predstavnici caffe bara „ Three Monkeys“, mi smo jednaki kao i vi. Volimo Rijeku, volimo kavu i šetnju Korzom. Živimo u najljepšem gradu na svijetu i jedina je razlika to što smatramo da Andrej Plenković bolje vodi ovu zemlju no što bi ju vodili Davor Bernardić i Peđa Grbin. Što je Oleg Butković bolji ministar od Zlatka Komadine i Tomislav Klarić bolji gradonačelnik od Vojka Obersnela, tako da na vašu žalost ovakvim rasisitičkim objavama možete jedino skupljati jeftine poene i reklamirati se, samo se pitam kod koga?”, napisao je Josip Ostrogović.

Teška “verbalna” paljba s jedne i druge strane neće ovime, nekako nam se čini, prestati…!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari