NISU BILI OZLIJEĐENI

Riječki HGSS spasio 4 osobe ‘zapele’ u uvali Zavratnica, zbog bure i olujnog mora nisu mogli nigdje

Riječki HGSS-ovci ovih dana imali su pune ruke posla, grmljavinsko nevrijeme i uzburkano more bili su uzrok nekoliko nezgoda koje su iziskivale njihovu intervenciju

Tako su prekjučer dobili poziv u pomoć oko 22:15 sata, preko županijskog centra 112 – ispomoć je tražila središnjica za spašavanje i traganje na moru. Trebalo je spasiti četiri osobe koje su u uvalu Zavratnica stigle sa plovilom te izašle na obalu, ali potom nisu mogli nikamo. Osobe pritom nisu bile ozlijeđene.

Zbog bure nisu stigli na željenu destinaciju odnosno iz Novog Vinodolskog nisu uspjeli doći u Čižiće. Pomorska policija pokušala je s morske strane evakuirati unesrećene, no zbog bure i uvjeta na moru to nije bilo izvedivo.

“Iz tog razloga na teren izlazi tim od 8 članova HGSS Rijeka sa 3 vozila pri čemu se nastoji sa vozilima doseći što južniju točku dostupnu južno od Vrbnika, a u smjeru uvale Zavratnica. S navedene točke tim se upućuje pješke prema unesrećenim osobama, te nakon jedan i pol sati hoda nalaze unesrećene i pružaju im obuću kako bi mogli nastaviti hodanje.”, izvijestili su iz HGSS Stanie Rijeka.

Uslijedio je povratak istim putem do vozila i transport unesrećenih osoba vozilima do Čižića. Nakon toga, ova akcija spašavanja okončana je u 3:10 sati ujutro.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari