"SVAKA ČAST"

Galerija | Riječki HGSS spasio planinarku na Krku, pogledajte fotografije dramatičnog spašavanja na nepristupačnom terenu

Akcija se odvijala u subotu

Požrtvovni spašavatelji iz HGSS stanice Rijeka izvukli su iznevolje još jednu osobu u dugačkom nizu ljudi koje su spasili iz teških pa i pogibeljnih situacija.

Poziv u pomoć zaprimili su u subotu preko Županijskog centra 112 oko 12:05 sati. Ženska osoba je ozlijedila nogu planinareći planinarskim putem koji vodi od naselja Zarok prema vidikovcu Ljubimer.

Odmah po pozivu na teren je iz interventne baze Vežica izašlo sedamčlanova HGSS stanice Rijeka s tri interventna vozila.

Istovremeno su na lokaciju nesreće s penjališta Portafortuna pokraj Bašćanske Drage krenula i dva člana stanice te jedan član lokalnog alpinističkog kluba.

Dolaskom do unesrećene izvršena je imobilizacija te transport nosiljkom UT2000 do naselja Zarok. Iz Zaroka je osoba prevezena nahitni trakt riječkog KBC-a. Time je ova akcija uspješno okonačana oko 14:30 sati.

“Svaka čast. Bila sam dio navedene grupe i mjesto nezgode je bilo prilično zeznuto, obzirom na teren. Drago mi je da je sve prošlo ok i gospođi želim brzi oporavak.”, komentar je jedne sudionice planinarskog pohoda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari