SPAŠAVAJU NEPAŽLJIVE

Riječki HGSS u novim akcijama: Čovjek se izgubio na Krku, kupač uganuo zglob na nepristupačnom terenu

Foto: HGSS

Pripadnici HGSS stanice Rijeka u proteklih nekoliko dana sudjelovali su u dvije akcije spašavanja

U subotu 13. kolovoza muškarac je izgubio orijentaciju na šumskom području u blizini Linardića na otoku Krku.

Poziv u pomoć zaprimili su preko Županijskog centra 112 oko 17:10 sati. Dok se radilo na točnom lociranju osobe putem mobilnog uređaja, upućen je na teren i dvočlani tim HGSS stanice Rijeka. Nakon točnog lociranja osoba je telefonskim putem usmjerena prema najbližoj cesti.

Spasilački tim stigao je do unesrećenog kada je muškarac već bio u naselju Linardići, te je nakon kratkog pregleda akcija okončana u 18:45 sati.

U srijedu 17. kolovoza spašavatelji su poziv u pomoć zaprimili preko Županijskog centra 112 oko 17:30 sati. Saznali su da je u nevolji strani državljanin, kupač koji je ozlijedio zglob noge na obali sjeverno od kampa Njivice.

Odmah po primitku poziva na teren je iz baze Vežica izašlo 8 članova HGSS stanice Rijeka s tri terenska vozila. Dolaskom do unesrećenog izvršena je imobilizacija a potom transport nosiljkom UT2000 do privatne brodice kojom je izvršen transport do centra Njivica. Tamo je unesrećeni predan ekipi Hitne medicinske službe.

Akcija spašavanja završena je oko 19:30 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari