RIJEČKI HNS O „ENERGU“: Nešto nižim iznosima računa ublažene su posljedice, no nije riješen uzrok problema!

„Uzrok problema je loša poslovna politika koju godinama provodi uprava KD Energa“, poručuju iz HNS-a Rijeka koji već godinama upozorava na taj problem

Iz riječkog HNS-a oglasili su se danas priopćenjem na temu smanjenja cijena toplinske energije KD Energo. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

„U potpunosti podržavamo odluku KD Energa o smanjenju cijena toplinske energije u Rijeci. Međutim želimo naglasiti da je ovom odlukom vjerojatno uklonjena samo posljedica, a to su enormno visoki računi korisnika toplinske energije u sustavu KD Energa koji su izazvali opravdani revolt Riječana. No uzrok problema, a to je poslovna politika koju godinama provodi uprava KD Energa, ostala je nepromijenjena. Podsjetit ću da HNS Rijeka već godinama upozorava na lošu politiku uprave KD Energa te je zbog toga i povukla svog predstavnika Nadzornog odbora. Nadamo se da će uprava KD Energa iskoristiti razdoblje jeftinijih energenata i nižih cijena toplinske energije kako bi privukla nove korisnike u svoj sustav i, što je po nama najvažnije, provela temeljitu reviziju vlastite poslovne politike. Poslovna politika Energa mora se temeljiti na privlačenju i vraćanju velikih potrošača toplinske energije u svoj sustav. Jedino u tom slučaju cijene toplinske energije će u Rijeci i dalje padati. U protivnom, završetkom „medenog mjeseca“ jeftinijih energenata posljedice će opet osjetiti Riječani na svojim računima. Na upravi KD Energa je da prepozna i iskoristi ovu priliku.“, stoji u prioćenju koje potpisuje dr.sc. Juraj Bukša, predsjednik HNS podružnice Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari