NIJE PUNO, ALI ČOVJEKA VESELI: Energo ponovno snizio cijenu grijanja!

Nova cijena snage iznosit će 18,50 kn/kW, a energije 0,35 kn/kWh, što će račune korisnika umanjiti za prosječno 5%

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor Energa Sanjin Kirigin najavili su dobre vijesti za korisnike toplinske energije u Rijeci. Nova cijena snage iznosit će 18,50 kn/kW, a energije 0,35 kn/kWh, što će račune korisnika umanjiti za prosječno 5%.

Smanjenjem cijene Energo u novu sezonu grijanja ulazi kao jedan od najjeftinijih u Hrvatskoj, ukoliko se izuzmu sustavi HEP-Toplinarstva, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

„To nije bilo lako ostvariti jer kako je sustav toplinske energije u Rijeci jedan od najzahtjevnijih i s najvećim troškovima proizvodnje u Hrvatskoj. Nove cijene rezultat su ulaganja u obnovu mreže, investicija u obnovu sustava toplinske energije realiziranih prošle godine u naselju Vojak, čime su smanjeni troškovi održavanja mreže, temeljite reorganizacije unutar tvrtke te smanjenja cijene energenata na tržištu“, kazao je direktor Kirigin te dodao kako će se pratiti cijene energenata i raditi na daljnjem smanjenju fiksnih troškova ulaganjem u obnovu toplovodne mreže i obnovu energana, ukoliko ne bude većih poremećaja na tržištu.

kirigin-obersnel

Ovo je nastavak aktivnosti koje su u posljednjih nešto više od godinu dana provođene u sklopu kampanje „Pravična tarifa – zadovoljan korisnik”, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Osim nastojanja u području smanjenja cijena, kampanja je također uključivala i kontinuirani rad na komunikaciji s korisnicima, njihovom informiranju i edukaciji, zajedničkom rješavanju individualnih problema, održavanju socijalne osjetljivosti te povećanju transparentnosti poslovanja tvrtke. U brojkama, rezultat kampanje je smanjenje cijene energije s 0,50 kn/kWh, kolika je bila u prosincu 2014. godine, na današnjih 0,35 kn/kWh (smanjenje od oko 30%) te smanjenje cijene snage. Time je ukupan iznos računa za toplinsku energiju smanjen za oko 20%.

Govoreći o smanjenju cijene grijanja, gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao kako je 2014. godine bilo potrebno poduzeti mjere koje su doprinijele stabilizaciji Energa.

„U ove dvije godine puno toga je učinjeno. Energo je predložio svoj način raspodjele, kroz anketu koja je provedeno omogućeno je izdvajanje iz sustava onima koji su to htjeli. Nakon provedene reorganizacije, investicijskih ulaganja u obnovu toplovodne mreže i smanjenja fiksnih troškova, uz činjenicu da je došlo do smanjenja cijene energenata, sada smo u mogućnosti smanjiti cijenu grijanja. Valja istaći da smo vodili politiku da pri sniženju cijene jednog od energenata, pogodnosti toga osjete i oni koji koriste drugi energent, a radimo na tome da u dogledno vrijeme uvedemo i treći energenat, kako bismo bili u mogućnosti reagirati na promjene cijena energenata na tržištu“, kazao je gradonačelnik.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views