Riječki HNS-ovci ispratili 2018. godinu i najavili: “U 2019. jednako odlučno za dobrobit svih građana Rijeke!”

Troje članova Gradskog vijeća iz redova HNS-a osvrnulo se na političku 2018. godinu te najavilo svoje planove za 2019. godinu

Danas je u prostorijama ŽO HNS-a Primorsko – goranske županije održana konferencija za novinare na kojoj su se javnosti obratili članovi riječkog HNS-a iz Gradskog vijeća Grada Rijeke: predsjednica Kluba vijećnika HNS-a, Morana Jokić, vijećnik i predsjednik riječke podružnice HNS-a, Sandro Vizler te predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat.

Uz srdačne čestitke povodom božićno-novogodišnjih blagdana svim sugrađankama i sugrađanima, ovo troje članova Gradskog vijeća osvrnulo se na političku 2018. godinu te najavilo svoje planove za 2019. godinu.

Andrej Poropat istaknuo je kako će on i kolege i dalje u Gradskom vijeću raditi maksimalno otvoreno, kao što su to činili i u protekloj godini. Također, kazao je kako su ciljevi HNS-a Rijeka i dalje isti – maksimizirati svoje potencijale i raditi što god je moguće za dobrobit građana Rijeke:

“Naša pozicija naknadnog koalicijskog partnera nije uvijek najzahvalnija, ali je jedna od onih na kojoj se može učiniti mnogo više za naše sugrađane. Pritom nas prema svima vodi isti kriterij: mi iz riječkog HNS-a radimo otvoreno i transparentno prema svima jednako, a posebno prema građanima Rijeke”, istakao je Poropat.

Sandro Vizler, kao čelni čovjek riječkog ogranka stranke, posebno je zadovoljan nastojanjima HNS-a oko zacrtanih ciljeva, među kojima se ističu oni poduzetnički:

“Nestankom velikih firmi došlo je do potrebe za još većim zamahom malog i srednjeg poduzetništva”, kazao je Vizler misleći na aktivnosti Odjela gradske uprave za poduzetništvo.

Vizler se osvrnuo i na ostale smjerove koje su riječki HNS-ovci zacrtali u svome radu, a to su: pojačane aktivnosti oko otvaranja Centra za ranu intervenciju, realizacija projekta Porto Baroš, ukidanje vijećnićkih naknada za vijećnike koji neopravdano ne dolaze na sjednice te inzistiranje na aktualizaciji teme riječki autobusni kolodvor.

“Naknadni ulazak HNS-a u koaliciju stranaka na vlasti bio je jedini izlaz da bi se stagnacija u radu riječkog Gradskog vijeća napokon prekinula. Stanje nije idealno ni danas, no barem ne stoji na mjestu što smatramo značajnim pomakom.”, zaključio je Vizler.

Morana Jokić, potpredsjednica riječkog HNS-a i predsjednica HNS-ovog Kluba u Gradskom vijeću kazala je kako je u globalu vidljiv jedan novi zamah u riječkoj politici koji su donijela nova lica na političkoj sceni.

“Među političarima i političarkama novije generacije zaista postoje kolegice i kolege s kojima je zadovoljstvo i raditi i izmijenjivati argumente te raspravljati. Mislim da je ta otvorenost koju su donijeli zadnji izbori u Rijeci najveće bogatstvo koje se Rijeci dogodilo proteklih godina”.

Jokić je, također, kazala da je zadovoljna poduzetničkim aktivnostima te najavila nastavak rada na otvaranju prijeko potrebnog Centra za ranu intervenciju zbog čijeg nedostatka riječke obitelji moraju putovati u mnogo udaljenije gradove u Hrvatskoj.

Andrej Poropat na kraju je odgovorio i na novinarska pitanja o mjeri koju je kao predsjednik Gradskog vijeća uputio vijećniku Hrvoju Buriću kazavši kako se upozorenja i opomene za kršenje Poslovnika, u ovom slučaju u dijelu omalovažavanja i vrijeđanja, dijele svima, uključujući i gradonačelnika Rijeke.

Što se samog Burića tiče, ponovio je kako je do dvostruke zabrane prisustvovanja na sjednicama došlo zbog uzastopnog kršenja Poslovnika, čak i nakon neslužbenih molbi i upozorenja da Burić pripazi na rječnik kojim se obraćao na spornoj sjednici.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views